سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا , 2013-12-19

عنوان : ( کاربرد ضایعات و محصولات جانبی حاصل از فرآوری ماهی )

نویسندگان: مطهره پیرنیا , فریده طباطبائی یزدی , محمدرضا عدالتیان دوم ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ضایعات و محصولات جانبی مواد غذایی دریایی در حال حاضر بعنوان یک معضل جدی و خطرناک محیطی محسوب می شوند.بنابراین نیاز به مدیریت صحیح و مناسب دارند خصوصا که فسادپذیری آنها نیز بالاست.امعا و احشا ماهی تقریبا 22 % بیومس دریایی را تشکیل می دهند و منبع غنی از پروتئینازهای گوارشی می باشند.چنانچه این ترکیبات مورد استفاده قرار نگیرند باید به عنوان ضایعات یا مواد فرعی با ارزش پایین دور انداخته شوند چرا که این ترکیبات خود تولید ضایعات اضافی دیگر و مشکلات بعدی را سبب می شوند. اهداف بر طبق آنچه که انجام شده است هدف از انجام این مطالعه بررسی پتانسیل و کاربرد ضایعات و محصولات جانبی حاصل از فرآوری آبزیان دریایی و به طور خاص ماهی می باشد چرا که انتظار می رود ضایعات آبزیانی چون ماهی منبع مناسبی از ترکیبات مختلف و متنوع برای تولید محصولات و فرآورده های مطلوب و کارآمد در صنایع مختلف خصوصا در صنایع غذایی باشد. بحث و نتیجه گیری بر اساس تحقیقات انجام شده از آنجایی که ضایعات ماهی به میزان بسیار زیادی در کشور ما اتلاف می شوند در طول سالیان اخیر برای تولید بیودیزل ) سوخت های تجدید پذیر ( ، کمپوزیت های کود کشاورزی ، تولید بیوگاز به کار می روند و نیز در اثر سوزاندن ضایعات ماهی انرژی قابل توجهی تولید می شود. در یک بررسی روغن استحصال شده از ضایعات ماهی با فرآیند پیرولیز ) شیمیایی- حرارتی (در 525ċ به سوخت های زیستی تبدیل شدند و نهایتا توسط فرآیند تقطیر سوخت های زیستی حاصله به سوخت های زیستی سبک و سنگین تغییر یافتند. از آنجایی که تقاضای روبه افزایشی برای آنزیم های پروتئولیتیک ماهی در صنایع غذایی وجود دارد و از طرفی دیگر ضایعات ماهی منبع بسیار مهمی از آنزیم های پروتئولیتیک و پروتئین می باشند ، در یک بررسی آنزیم های تجزیه کننده ای چون تریپسین که دارای خاصیت کاتالیتیک بسیار بالایی نیز هستند و در پودر های رختشویی و صنایع مختلف کاربرد دارند از ضایعات ماهی جداسازی نمودند. در یک تحقیق دیگر با کمک باکتری B.altitudinis استراز را از ضایعات شکمی نوعی ماهی دریایی ) sardinella ( ایزوله و جدا نمودند.این فرآیند به صورت تخمیر در بستر جامد با استفاده از ضایعات حاصل از فرآوری ماهی های مختلف صورت گرفت که از میان ضایعات مختلف ضایعات نوعی ماهی گرمسیری بعنوان بهترین منبع برای تولید بالای استراز شناخته شد. در مطالعه ی دیگری روغن حاصله از سیلاژ ماهی را به صورت روغن ماهی قابل استفاده در آورده و بعنوان یک جایگزین مناسب و کم هزینه برای سایر روغن های ماهی متداول استفاده شد که در رژیم غذایی نیز مورد استفاده قرار می گرفت.

کلمات کلیدی

ماهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1045483,
author = {پیرنیا, مطهره and طباطبائی یزدی, فریده and عدالتیان دوم, محمدرضا},
title = {کاربرد ضایعات و محصولات جانبی حاصل از فرآوری ماهی},
booktitle = {سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا},
year = {2013},
location = {ايران},
keywords = {ماهی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T کاربرد ضایعات و محصولات جانبی حاصل از فرآوری ماهی
%A پیرنیا, مطهره
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%J سومین همایش ملی کشاورزی، آبزیان و غذا
%D 2013

[Download]