علوم باغبانی, دوره (28), شماره (3), سال (2014-11) , صفحات (360-368)

عنوان : ( ﮐﺎرﺑﺮد اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﻗﺒﻞ از ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﯿﻮه ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ اﻧﺎر و ﻧﮕﻬﺪاری در اﻧﺒﺎر ﺳﺮد )

نویسندگان: علی تهرانی فر , حمیده رستگاری هدشی , سیدحسین نعمتی , محمد رضا وظیفه شناس ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ﺑﻪ درﺻﺪ (اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﺑﺮ روی ﺑﺮﺧﯽ ازﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﮐﻤﯽ و ﮐﯿﻔﯽ ﻣﯿﻮه اﻧﺎر رﻗﻢ ,ﻣﻠـﺲ 0/02 و 0/01 ،0) ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽﮔﺮاد، آزﻣﺎﯾﺸﯽ ﺑﻪ 5 ﻣﺎه ﺑﻌﺪ از اﻧﺒﺎرﻣﺎﻧﯽ در اﻧﺒﺎر 4 و 2 در ﻣﺮﺣﻠﻪ رﺳﯿﺪن، ،ﯾﺰدی ﺗﮑـﺮار 3 ﺻﻮرت ﻓﺎﮐﺘﻮرﯾﻞ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﮐﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﯽ ﺑـﺎ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ .ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﮐﻤﯽ ﺷﺎﻣﻞ درﺻﺪ ﮐﺎﻫﺶ وزن ﻣﯿﻮه اﻧﺎر، درﺻﺪ آرﯾﻞ ﺳﺎﻟﻢ، درﺻﺪ داﻧﻪ ﺳﻔﯿﺪی، و ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﮐﯿﻔﯽ ﺷـﺎﻣﻞ درﺻـﺪ ﻗﻬـﻮه ای ﺷـﺪن آب ﻣﯿـﻮه، اﺳـﯿﺪﯾﺘﻪ ﻗﺎﺑـﻞ ﺗﯿﺘﺮاﺳـﯿﻮن، ﻣـﻮاد ﺟﺎﻣـﺪ ﻣﺤﻠـﻮل، ﻓﻌﺎﻟﯿـﺖ pH ﭘﻮﺳﺖ ﻣﯿﻮه و ﻗﺴﻤﺖﻫﺎی ﺳﻔﯿﺪ ﺟﺪاﮐﻨﻨﺪه داﻧﻪﻫﺎ )ﻏﺸﺎء(، ﻧﺸـﺖ اﻟﮑﺘﺮوﻟﯿـﺖ ﻫـﺎ، آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪان، اﺳﯿﺪ آﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ آب ﻣﯿﻮه و ﺷﺎﺧﺺ ﻃﻌﻢ ﻣﯿﻮه ﺑﻮد ﮐﻪ اﻧﺪازهﮔﯿﺮی ﺷﺪ .ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﺑﺎ ﮔﺬﺷﺖ زﻣﺎن ﺗﺎ دو ﻣﺎه ﺑﻌﺪ از اﻧﺒﺎرداری، ﮐﺎﻫﺶ . ﺳﭙﺲ از روﻧﺪ ﮐﺎﻫﺶ وزن ﻣﯿﻮه، ﮐﺎﺳﺘﻪ ﺷﺪ .ﺑﺎ ﮐﺎرﺑﺮد اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ، ﺗﻌﺪاد آرﯾﻞ ﺳﺎﻟﻢ ﮐﺎﻫﺶ و درﺻﺪ داﻧﻪ ﺳﻔﯿﺪی اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎﻓﺖ ،وزن ﻣﯿﻮه اﺗﻔﺎق اﻓﺘﺎد درﺻـﺪ (و ﺑـﯿﺶ ﺗـﺮﯾﻦ درﺻـﺪ ﻗﻬـﻮه ای 14/8) درﺻﺪ اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ دو ﻣﺎه ﭘﺲ از اﻧﺒﺎرﻣﺎﻧﯽ 0/01 ﮐﻢﺗﺮﯾﻦ درﺻﺪ ﻗﻬﻮه ای ﺷﺪن ﻏﺸﺎء ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻏﻠﻈﺖ درﺻﺪ ﺗﻮاﻧﺴـﺖ ﻧﺸـﺖ اﻟﮑﺘﺮوﻟﯿـﺖ ﻫـﺎ را در 0/02 درﺻﺪ( ﺑﻮد .اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ 96/6) ﺷﺪن ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﻣﯿﻮهﻫﺎی ﺷﺎﻫﺪ ﭼﻬﺎر ﻣﺎه ﭘﺲ از اﻧﺒﺎرﻣﺎﻧﯽ زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ ﮐﺎﻫﺶ دﻫﺪ اﻣﺎ ﮔﺬﺷﺖ زﻣﺎن ﺑﺮ اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺸﺖ ﯾﻮنﻫﺎ ﻣﺆﺛﺮ ﺑﻮد ﺑﻪ ﻃﻮری ﻣﺎه ﺑﻌﺪ از اﻧﺒﺎرداری ﻣﯿﻮه ﻧﺘﻮاﻧﺴﺖ از اﻓـﺰاﯾﺶ 4 ﮐﻪ اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﻧﺸﺖ ﯾﻮﻧﯽ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﮐﻨﺪ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ﻏﻠﻈﺖ اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﺷﺎﺧﺺ ﻃﻌﻢ ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ .ﺑﺎ ﮔﺬﺷﺖ زﻣﺎن ﻣﯿﺰان اﺳﯿﺪﯾﺘﻪ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﯿﺘﺮاﺳـﯿﻮن ، ﻣـﻮاد آب ﻣﯿﻮه و درﺻﺪ ﻗﻬﻮه ای ﺷﺪن ﭘﻮﺳﺖ ﻣﯿﻮه ﺑﻪ pHﺟﺎﻣﺪ ﻣﺤﻠﻮل، ﻃﻮر ﻣﻌﻨﯽداری اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎﻓﺖ .درﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﻣﯿﺰان اﺳﯿﺪ آﺳﮑﻮرﺑﯿﮏ ﮐﺎﻫﺶ ﯾﺎﻓﺖ .

کلمات کلیدی

, ﮐﺎﻫﺶ وزن, ﻗﻬﻮهای ﺷﺪن , ﻧﺸﺖ اﻟﮑﺘﺮوﻟﯿﺖ, ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ, اﻧﺎر
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1046231,
author = {تهرانی فر, علی and رستگاری هدشی, حمیده and نعمتی, سیدحسین and محمد رضا وظیفه شناس},
title = {ﮐﺎرﺑﺮد اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﻗﺒﻞ از ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﯿﻮه ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ اﻧﺎر و ﻧﮕﻬﺪاری در اﻧﺒﺎر ﺳﺮد},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2014},
volume = {28},
number = {3},
month = {November},
issn = {2423-3986},
pages = {360--368},
numpages = {8},
keywords = {ﮐﺎﻫﺶ وزن، ﻗﻬﻮهای ﺷﺪن ، ﻧﺸﺖ اﻟﮑﺘﺮوﻟﯿﺖ، ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ، اﻧﺎر},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ﮐﺎرﺑﺮد اﺳﯿﺪ ﺳﺎﻟﯿﺴﯿﻠﯿﮏ ﻗﺒﻞ از ﺑﺮداﺷﺖ ﻣﯿﻮه ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ اﻧﺎر و ﻧﮕﻬﺪاری در اﻧﺒﺎر ﺳﺮد
%A تهرانی فر, علی
%A رستگاری هدشی, حمیده
%A نعمتی, سیدحسین
%A محمد رضا وظیفه شناس
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2014

[Download]