پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (11), شماره (4), سال (2015-10) , صفحات (319-324)

عنوان : ( ارزیابی اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس جدا شده ازشیرخام و برنج خام )

نویسندگان: محمود یلمه , محمدباقر حبیبی نجفی , محمود نجف زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس علاوه بر ایجاد فساد در مواد غذایی میتوانند در مصرف کنندگان مواد غذایی حاوی مقدار کافی از این باکتری ها مسمومیت ایجاد کنند. به همین دلیل حذف و یا کنترل این باکتریها اهمیت پیدا می کند. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی پرتو فرا بنفش در مدت زمان های مختلف، بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس را به ترتیب از 5 به مدت 24 تا 48 ساعت کشت داده شدند؛ در مرحله ی بعد پس از MYP 4 و EMB شیر خام و برنج جداسازی و سپس به ترتیب در محیط کشت انجام آزمایشات تأییدی مناسب، کشت خالص مربوط به هر یک از باکتریها تهیه شد. بررسی ها نشان داد که بیشترین اثر پرتو فرابنفش بر باکتریها در طول موج حدود 260 نانومتر است. مشاهده شد که باسیلوس سرئوس نسبت به اشریشیا کلی مقاومت بیشتری به پرتو فرابنفش نشان می دهد به شکلی که تعداد کلنی های اشریشیا کلی پس از 80 ثانیه قرار گرفتن در مجاورت با طول موج 254 نانومتر، به صفر نزدیک می شود اما در مورد باسیلوس سرئوس پس از این مدت به 1500 می رسد؛ و نیز با افزایش مدت زمان پرتودهی و در غیاب نور مرئی تعداد میکروارگانیسمها بیشتر کاهش می یابد.

کلمات کلیدی

, اشریشیا کلی, باسیلوس سرئوس, شیر خام, برنج, پرتو فرابنفش.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1052584,
author = {یلمه, محمود and حبیبی نجفی, محمدباقر and محمود نجف زاده},
title = {ارزیابی اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس جدا شده ازشیرخام و برنج خام},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2015},
volume = {11},
number = {4},
month = {October},
issn = {1735-4161},
pages = {319--324},
numpages = {5},
keywords = {اشریشیا کلی، باسیلوس سرئوس، شیر خام، برنج، پرتو فرابنفش.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس جدا شده ازشیرخام و برنج خام
%A یلمه, محمود
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A محمود نجف زاده
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2015

[Download]