پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (12), شماره (5), سال (2016-12) , صفحات (588-595)

عنوان : ( فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن )

نویسندگان: نجمه ملااحمدی بهرآسمان , رضا فرهوش , سعید جانی , علی شریف ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا در حضور دو مشتق اسید فنلی (وانیلیک و سیرینجیک) مورد بررسی قرارگرفت. آلفا-توکوفرول به عنوان شاهد مثبت در نظرگرفته شد. دو خصوصیت، مهارکنندگی رادیکال آزاد دی پی پی اچ و قطبیت نسبی آنتی اکسیدانهای مذکور اندازه گیری شد. روغن به روش کروماتوگرافی جذبی تخلیص و 200 پی پی ام از آنتی اکسیدان های مورد مطالعه به آن اضافه شد و شرایط رژیم سینتیکی در دمای 55 درجه سانتیگراد برقرار گردید. در طول زمان گرمخانه گذاری در فواصل زمانی معیّن از روغن نمونه برداری و عدد پراکسید اندازه گیری شد. روند اکسایش امولسیون 10 درصد نیز در همان دما بررسی شد. نتایج نشان داد اسید سیرینجیک با وجود قطبیت نسبی بالا و نیز قدرت مهارکنندگی بالایی که داشت، عملکرد آن در روغن تحت برهمکنش های درون مولکولی کاهش یافت و از فرضیه معروف "تناقض قطبی" تبعیت ننمود.کارایی آنتی اکسیدانی اسید سیرینجیک در امولسیون نسبت به روغن افزایش قابل توجهی نشان داد و مشابه آلفا-توکوفرول بود. قدرت مهارکنندگی رادیکال و فعالیت آنتی اکسیدانی اسید وانیلیک مشابه هم بود. به طور کلی امولسیفایر و عملیات تهیه امولسیون نسبت به آنتی اکسیدان، نقش پررنگ تری در پایداری اکسایشی روغن امولسیون شده داشتند.

کلمات کلیدی

, اسید فنلی, امولسیون, آنتی اکسیدان, تناقض قطبی, روغن ماهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1061382,
author = {ملااحمدی بهرآسمان, نجمه and فرهوش, رضا and جانی, سعید and شریف, علی},
title = {فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2016},
volume = {12},
number = {5},
month = {December},
issn = {1735-4161},
pages = {588--595},
numpages = {7},
keywords = {اسید فنلی، امولسیون،آنتی اکسیدان، تناقض قطبی، روغن ماهی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T فعالیت آنتی اکسیدانی اسیدهای وانیلیک و سیرینجیک در روغن ماهی کیلکا و امولسیون روغن در آب آن
%A ملااحمدی بهرآسمان, نجمه
%A فرهوش, رضا
%A جانی, سعید
%A شریف, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2016

[Download]