زراعت و فناوری زعفران, دوره (6), شماره (1), سال (2018-5) , صفحات (91-103)

عنوان : ( بررسی عوامل مؤثر بر قیمت زعفران (کاربرد الگوی قیمت‌گذاری هدانیک و شبکه عصبی مصنوعی) )

نویسندگان: امیرحسین توحیدی , سیده منا موسوی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

زعفران به عنوان محصولی کشاورزی ارزشمند در سطح ملی و بین­المللی، به شیوه­ های مختلفی توسط مصرف­ کنندگان ارزش‌گذاری می­شود و قیمتی که برای آن پرداخت می­ شود به عوامل متعددی بستگی دارد. با شناسایی این عوامل می­ توان زعفران را با قیمتی در بازار عرضه نمود که مطابق با ترجیحات مصرف­ کننده باشد. لذا، هدف اصلی این مطالعه ارزیابی عوامل مؤثر بر قیمت زعفران در شهر مشهد با استفاده از مدل قیمت­ گذاری هدانیک است. وجه تمایز این مطالعه نسبت به مطالعات پیشین استفاده از رهیافت تحلیل حساسیت در چارچوب شبکه عصبی مصنوعی است. اطلاعات مورد نیاز تحقیق از طریق روش نمونه ­گیری تصادفی ساده از 120 خریدار زعفران در سطح شهر مشهد جمع­آوری گردیده است. با در نظر گرفتن 14 متغیر توضیحی، نتایج مطالعه نشان داد که متغیرهای سن و نام تجاری کمترین اثر را بر قیمت زعفران دارند، در حالی که متغیر اهداف مصرفی اثر قابل توجهی بر قیمت این محصول دارد. در میان اهداف مصرفی، مصرف تغذیه ­ای دارای اثر مثبت و مصارف دارویی و صنعتی اثر منفی بر قیمت زعفران دارند. با توجه به یافته ­های پژوهش، به تولیدکنندگان و عرضه­ کنندگان زعفران توصیه می­ گردد که در استراتژی قیمت­ گذاری این محصول به ترتیب به نوع مصرف، شیوه فروش و نوع زعفران توجه نمایند.

کلمات کلیدی

, اهداف مصرفی, ترجیحا مصرف کننده, شیکه عصیی, قیمت گذاری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1067516,
author = {توحیدی, امیرحسین and موسوی, سیده منا},
title = {بررسی عوامل مؤثر بر قیمت زعفران (کاربرد الگوی قیمت‌گذاری هدانیک و شبکه عصبی مصنوعی)},
journal = {زراعت و فناوری زعفران},
year = {2018},
volume = {6},
number = {1},
month = {May},
issn = {2383-1529},
pages = {91--103},
numpages = {12},
keywords = {اهداف مصرفی، ترجیحا مصرف کننده، شیکه عصیی، قیمت گذاری},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی عوامل مؤثر بر قیمت زعفران (کاربرد الگوی قیمت‌گذاری هدانیک و شبکه عصبی مصنوعی)
%A توحیدی, امیرحسین
%A موسوی, سیده منا
%J زراعت و فناوری زعفران
%@ 2383-1529
%D 2018

[Download]