پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (17), شماره (1), سال (2021-4) , صفحات (133-142)

عنوان : ( تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری )

نویسندگان: سحر صباحی , سید علی مرتضوی , محمدرضا نصیری , کیارش قزوینی , فخری شهیدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه، مصرف کنندگان به دنبال غذاهای هستند که باعث سلامتی شده و خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. تخم مرغ به عنوان منبع بزرگی از ایمونوگلوبین Y است که نقش بسیار مهمی در ایمنی غیرفعال دارد. از این رو، این پژوهش با هدف ایجاد ایمنی غیرفعال خوراکی در برابر باکتری هلیکوباکتر پیلوری که شیوع بسیار وسیعی در جهان داشته و عامل اصلی زخم و سرطان معده است، صورت پذیرفت. بدین منظور، سلول های باکتری هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از فرمالدهید غیرفعال و پس از ترکیب با ادجوانت فعال و غیرفعال فروند به 4 نقطه از سینه مرغ نژاد لگهورن سفید تزریق زیرجلدی شد. استخراج آنتی بادی IgY با استفاده از پلی اتیلین گلایکول و کیفیت و غلظت آن با استفاده از روش های SDS-PAGE و برادفورد مورد بررسی قرار گرفت. از زرده تخم مرغ های حاوی IgY به منظور تولید بستنی تخم مرغی استفاده و محصول در مقایسه با بستنی وانیلی مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. از تست الایزا غیرمستقیم به منظور بررسی فعالیت IgY استخراجی، همچنین فعالیت IgY در طی سه ماه پس از تولید استفاده شد. حضور دو باند 25 و 67 کیلودالتونی بر روی ژل نشان از کیفیت مناسب روش استخراج داشت و غلظت IgY استخراجی 46/11 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شد. آنالیز فعالیت IgY با روش الایزا نشان داد که بیشترین میزان این آنتی بادی در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداری بستنی تخم مرغی در دمای 18-، 94 درصد از فعالیت آنتی بادی حفظ شده است. بررسی ارزیابی حسی بین بستنی حاوی IgY و نمونه شاهد نشان دهنده عدم تفاوت معنی داردر 5 پارامتر اصلی تست چند نقطه ای می باشد. بنابراین، با توجه به فعال بودن آنتی بادی IgY در آزمایش های الایزا، امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخم مرغی تولید شده در این پژوهش با باکتری هلیکوباکتری پیلوری فراهم بوده و این محصول می تواند در پیشگیری از تکثیر باکتری هلیکوباکتری پیلوری موثر عمل کند.

کلمات کلیدی

, ایمونوگلوبین Y, بستنی, ایمنی زایی غیرفعال, هلیکوباکترپیلوری.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1078684,
author = {صباحی, سحر and مرتضوی, سید علی and نصیری, محمدرضا and کیارش قزوینی and شهیدی, فخری},
title = {تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {17},
number = {1},
month = {April},
issn = {1735-4161},
pages = {133--142},
numpages = {9},
keywords = {ایمونوگلوبین Y، بستنی، ایمنی زایی غیرفعال، هلیکوباکترپیلوری.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمونوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری
%A صباحی, سحر
%A مرتضوی, سید علی
%A نصیری, محمدرضا
%A کیارش قزوینی
%A شهیدی, فخری
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2021

[Download]