علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (16), شماره (97), سال (2020-3) , صفحات (89-100)

عنوان : ( تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات )

نویسندگان: بهروز علیزاده بهبهانی , فرشته فلاح , علیرضا وسیعی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , شهناز افشاریان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

گاما آمینو بوتریک اسید (گابا)، مولکول زیست فعال با نقش های فیزیولوژیکی مختلف در بدن است که با مهار تحریکات نورون و ممانعت از رسیدن پیام - های حاوی ترکیبات استرس زا، دارای خواص آرامش بخشی بوده و در درمان بیماری های مختلف نقش موثری دارد. در پژوهش حاضر، امکان تولید این 10 و 15 درصد )، ، بررسی شد. به منظور بهینهسازی فرآیند تخمیر سه سطح از لجن لبنی ( 5 Lactococcus lactis NZ اسید آمینه توسط باکتری 1330 48 و 72 ساعت انتخاب شد و پس از تخمیر، وجود گابا در محیط کشت به وسیله ، 0 و 1 درصد) در زمانهای 24 / مونو سدیم گلوتامات (صفر، 5 کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. برای کمی سازی باندهای موجود در کروماتوگرافی لایه نازک از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. نتایج بهینه سازی 0 درصد مونوسدیم گلوتامات و زمان 70 سا عت / 11 درصد لجن لبنی، 7 / در سطح معنی داری 95 درصد نشان داد تیمار بهینه شامل محیط کشت حاوی 2 400 میباشد. بنابراین از این ترکیب محیط کشت میتوان به عنوان سوبسترای ppm 32 بوده و تحت این شرایط تولید گابا به میزان °C تخمیر در دمای مناسب جهت تولید ترکیب دارویی و زیست فعال ارزشمند گابا استفاده کرد.

کلمات کلیدی

, گابا, لاکتوکوکوس لاکتیس, لجن سپراتور, مونوسدیم گلوتامات.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1079249,
author = {بهروز علیزاده بهبهانی and فلاح, فرشته and وسیعی, علیرضا and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and افشاریان, شهناز},
title = {تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {16},
number = {97},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {89--100},
numpages = {11},
keywords = {گابا، لاکتوکوکوس لاکتیس، لجن سپراتور، مونوسدیم گلوتامات.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات
%A بهروز علیزاده بهبهانی
%A فلاح, فرشته
%A وسیعی, علیرضا
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A افشاریان, شهناز
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020

[Download]