علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (17), شماره (101), سال (2020-7) , صفحات (145-153)

عنوان : ( بررسی اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر کنترل رشد اشریشیاکلی O157:H7 تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری )

نویسندگان: محمد لشکری چرمی , محمد محسن زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

باکتری اشریشیاکلی O157:H7 یکی از پاتوژن­های مهم در ایجاد مسمومیت­های غذایی در محصولات گوشتی است. در این پژوهش اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر رشد باکتری اشریشیاکلی O157:H7 تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) اسانس اسطوخودوس در مورد باکتری اشریشیاکلی O157:H7 با استفاده از روش ماکرو دایلوشن براث به ترتیب 625/0 % و 25/1 % تعیین گردید. اسانس اسطوخودوس در سه غلظت (صفر، 5/0 و 1 درصد) و نمک در سه غلظت (صفر، 2 و 4 درصد) به گوشت چرخ شده اضافه گردید. در مرحله بعد باکتری اشریشیاکلی O157:H7 به میزان CFU/gr10۵ به تمیارهای مختلف گوشت چرخ شده تلقیح شد. گوشت های چرخ شده و تلقیح شده با باکتری اشریشیاکلی O157:H7 در روزهای (صفر، 3، 6 و 9) نگه داری شده در دمای یخچال (4 درجه سانتی گراد) مورد شمارش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تمام تیمارها بر جلوگیری از رشد باکتری اشریشیاکلی O157:H7 معنی دار (P< 0.05) بود و میانگین لگاریتم تعداد باکتری در دوره 9 روزه، در همه گروه­ها کمتر از گروه کنترل بود. به طور مقایسه ای اثر نمک به تنهایی نسبت به اثر اسانس به تنهایی بیشتر بود. بیشترین اثر مهارکنندگی مربوط به استفاده همزمان اسانس و نمک بود.

کلمات کلیدی

, اشریشیاکلی O157:H7, اسانس اسطوخودوس, نمک, گوشت چرخ شده
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1083609,
author = {لشکری چرمی, محمد and محسن زاده, محمد},
title = {بررسی اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر کنترل رشد اشریشیاکلی O157:H7 تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {17},
number = {101},
month = {July},
issn = {2008-8787},
pages = {145--153},
numpages = {8},
keywords = {اشریشیاکلی O157:H7، اسانس اسطوخودوس، نمک، گوشت چرخ شده},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثر ضد میکروبی اسانس اسطوخودوس (Lavandula Angustifolia) و نمک (NaCl) بر کنترل رشد اشریشیاکلی O157:H7 تلقیح شده به گوشت چرخ شده گوساله طی زمان نگهداری
%A لشکری چرمی, محمد
%A محسن زاده, محمد
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020

[Download]