پژوهش های صنایع غذایی, دوره (19), شماره (1), سال (2009-11) , صفحات (1-10)

عنوان : ( تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین و تاثیر آن بر روی ترکیبات رنگی )

نویسندگان: بیوک آقافرمانی , محمدحسین حدادخداپرست , جواد حصاری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ترکیبات رنگی با دو منشا متفاوت، یکی گیاه نیشکر و دیگری حاصل از فرآیند، در طول مراحل مختلف فرآیند بوجود میآیند که کنترل آنها از بعد تجارتی، تکنولوژیکی و علمی مهم است. از ترکیبات رنگی با منشای گیاهی میتوان به آنتوسیانینها، کلروفیلها، زانتوفیلها، فلاونوئیدها و بتا کاروتن اشاره نمود. برخی از مواد مانند بنتونیت توانایی انجام بعضی از عملکردهای کربن فعال و دیاکسید گوگرد را دارد و پلی فنل اکسیداز، فنلها و ملکولهای باردار و ... را جذب میکند. جذب ترکیبات فنلی موجود در عصاره بوسیله بنتونیت قدرت قهوهای شدن آنزیمی را کاهش میدهد. وجود ترکیبات رنگی راندمان و کیفیت محصول نهایی را تحت تأثیر قرار میدهند و باید از شربت خام نیشکر حذف گردند. در مرحله نخست این مطالعه بعد از اعمال فرآیند تصفیه با بنتونیت روی شربت خام نیشکر، ویژگیهای کیفی آن شامل مشخص گردند. در pH رنگ با شربت تصفیه شده آهکی بعنوان نمونه شاهد مورد مقایسه قرار گرفت تا مقادیر بهینه مورد نیاز بنتونیت و بیشترین کاهش در ترکیبات رنگی را نشان دادند. مرحله دوم pH=4/ 1/5 بنتونیت و 5 gr/l پایان، نتایج آزمایشها در حالت استفاده از مطالعه فرآیند تصفیه بنتونیتی همراه با ژلاتین و تاثیر شرایط فرآیند شامل زمان و دمای فرآوری با بنتونیت روی رنگ، در مقایسه با نمونه شاهد (تصفیه شده تنها با بنتونیت) مورد بررسی قرار گرفت تا مقدار بهینه ژلاتین، زمان و دمای فرآوری با بنتونیت برای رسیدن به کیفیت 80 فرآوری با بنتونیت و ژلاتین C° 60 و دمای min 0/02 ژلاتین، زمان gr/l مطلوب رنگی مشخص گردند. در پایان، نتایج آزمایشها را مناسبترین شرایط برای خالصسازی شربت خام نیشکر نشان دادند.

کلمات کلیدی

, شربت خام نیشکر, تصفیه بنتونیتی, خالصسازی, ژلاتین, ترکیبات رنگی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1013299,
author = {بیوک آقافرمانی and حدادخداپرست, محمدحسین and جواد حصاری},
title = {تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین و تاثیر آن بر روی ترکیبات رنگی},
journal = {پژوهش های صنایع غذایی},
year = {2009},
volume = {19},
number = {1},
month = {November},
issn = {2008-515X},
pages = {1--10},
numpages = {9},
keywords = {شربت خام نیشکر، تصفیه بنتونیتی، خالصسازی، ژلاتین، ترکیبات رنگی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تصفیه شربت خام نیشکر با استفاده از بنتونیت و ژلاتین و تاثیر آن بر روی ترکیبات رنگی
%A بیوک آقافرمانی
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A جواد حصاری
%J پژوهش های صنایع غذایی
%@ 2008-515X
%D 2009

[Download]