پژوهشهای علوم دامی ایران, دوره (1), شماره (2), سال (2009-11) , صفحات (27-35)

عنوان : ( تاثیر استفاده از ضایعات ماکارونی بر عملکرد بوقلمون های بومی در سنین 3-8 هفتگی )

نویسندگان: حسن فتحی , غلامعلی مقدم , احمد نعمت الهی , عبدالمنصور طهماسبی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

آزمایشی به منظور اارزیابی چهار سطح ضایعات ماکارونی شامل سطوح 0 10 20 30 درصد ماکارونی روی عملکرد جوجه بوقلمون های بومی از سن 3 تا8 هفتگی با ساتفاده از طرح کاملا تصادفی با 120 قطعه جوجه بوقلمون بومی در سه تکرار و 12 واحد آزمایشی انجام گرفت. در طول آزمایش( 3 تا 8 هفتگی) جوجه بوقلمون ها به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. مصرف خوراک و افزایش وزن به صورتهفتگی اندازه گیری شده و ضریب تبدیل غذائی محاسبه گردید. مصرف خوراک در کل دوره دربین تیمار های مختلف معنی دار نبود ولی تیمار دارای 20 درصد ماکارونی بیشترین مصرف خوراک را داشت. افزایش وزن و ضریب تبدیل غذائی در بین تیمار های مختلف به طورمعنی داری متفاوت بود ( p<0.05) به طوریکه جیره غذائی دارای 20 درصد ضایات ماکارونی بیشترین افزایش وزن ( 926.47 گرم ) و کمترین ضریب تبدیل غذائی ( 2.237 ) را داشت. نتایج نشان داد که سطح 20 درصد ضایعات ماکارونی در جیره بوقلمون های بومی در سنین 30 تا 8 هفتگی دارای بهترین عملکرد و کمترین هزینه خوراک به ازاء یک کیلوگرم افزایش وزن می باشد

کلمات کلیدی

, بوقلمون های بومی , ضایعات ماکارونی, عملکرد
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1015152,
author = {حسن فتحی and غلامعلی مقدم and احمد نعمت الهی and طهماسبی, عبدالمنصور},
title = {تاثیر استفاده از ضایعات ماکارونی بر عملکرد بوقلمون های بومی در سنین 3-8 هفتگی},
journal = {پژوهشهای علوم دامی ایران},
year = {2009},
volume = {1},
number = {2},
month = {November},
issn = {2008-3106},
pages = {27--35},
numpages = {8},
keywords = {بوقلمون های بومی ، ضایعات ماکارونی، عملکرد},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تاثیر استفاده از ضایعات ماکارونی بر عملکرد بوقلمون های بومی در سنین 3-8 هفتگی
%A حسن فتحی
%A غلامعلی مقدم
%A احمد نعمت الهی
%A طهماسبی, عبدالمنصور
%J پژوهشهای علوم دامی ایران
%@ 2008-3106
%D 2009

[Download]