علوم و صنایع غذایی ایران- انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, Volume (7), No (2), Year (2010-5) , Pages (39-49)

Title : ( تاثیر امواج فراصوت بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم سن زده )

زهرا شیخ الاسلامی , سید علی مرتضوی , هاشم پورآذرنگ , مهدی نصیری محلاتی ,
File:

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل ممکن نیست

Citation: BibTeX | EndNote

Abstract

گلوتن گندم عامل اصلی موثر بر خواص عملکردی خمیر از جمله کشش پذیری، مقاومت به کشش و استحکام خمیر است. قدرت گلوتن وابسته به مقدار پروتئین و ترکیب پروتئین است. عوامل مختلفی خصوصیات گلوتن را تحت تاثیرقرار می دهند. از جمله آنها می توان به حشره سن اشاره کرد که به دانه گندم نارس حمله می کند. پروتئاز موجود در بزاق حشره سن در آرد تهیه شده از گندم آسیب دیده توسط سن باقی ماند و به خمیر منتقل شده و گلوتن را هضم کرده و خمیر چسبنده و شل ایجاد کرده و کیفیت نان حاصل را کاهش می دهد. اثرامواج فرا صوت در شدت ها و مدت زمان های مختلف بعنوان مکانیسم مناسب از بین بردن آنزیم پروتئاز، برخصوصیات رئولوژیک خمیر تهیه شده از آرد گندم های سن زده بررسی شد. نتایج نشان داد که امواج فرا صوت با شدت 70 درصد در زمان 5 دقیقه بهترین اثر را در حفظ خصوصیات رئولوژیکی خمیر دارد. اعمال صوت، جذب آب آرد، ثبات خمیر، کشش پذیری و مقاومت به کشش خمیر را بهبود بخشید. رنگ نان حاصل از آرد گندم سن زده تیمار شده با امواج فرا صوت سفیدتر و خواص ظاهری و بافت نان حاصل بهتر بود. حجم مخصوص نان تهیه شده از این آرد نیز در مقایسه با شاهد به طرز معنی داری افزایش یافت.

کلمات کلیدی

, سن گندم, خمیر, امواج فرا صوت ,

@article{paperid:1019972,
author = {مرتضوی, سید علی and پورآذرنگ, هاشم and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {تاثیر امواج فراصوت بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم سن زده},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران- انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2010},
volume = {7},
number = {2},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {39--49},
numpages = {10},
keywords = {سن گندم، خمیر، امواج فرا صوت ، نان،کیفیت},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تاثیر امواج فراصوت بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر و کیفیت نان حاصل از گندم سن زده
%A مرتضوی, سید علی
%A پورآذرنگ, هاشم
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J علوم و صنایع غذایی ایران- انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2010

[Download]

لینک های پیشنهادی

 

30 جستجوی اخیر