چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست , 2010-10-30

عنوان : ( تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب )

نویسندگان: محمد شکوهیان , فرزاد پیاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

چکیده از آن جا که آب همواره به عنوان ماده ای بی طعم، بی بو و بی رنگ شناخته شده است، از نظر مصرف کنندگان، رنگ، طعم و بوی آب ناخوشایند می باشد. مصرف کنندگان چنین تصور می کنند که رنگ، مزه و بو همراه با آلودگی هستند و از اینرو ترجیح می دهند که از آب بی رنگ، بی طعم، و بی بو استفاده نمایند. بنابراین تامین کنندگان آب برای مقبولیت و جلب رضایت خاطر مصرف کنندگان باید آبی با ظاهری خوشایند و کیفیت خوب به مصرف کنندگان عرضه نمایند. سد طرق و تصفیه خانه شماره 2 مشهد که بخشی از آب شرب شهر مشهد را تامین می نمایند مشکلات رنگ و بو در آب آنها در مواردی بخصوص در فصل تابستان مشاهده گردیده است. عوامل و پارامترهای مختلفی در ایجاد طعم، بو و رنگ نقش دارند. از شاخص ترین این پارامترها می توان به یون آهن، یون منگنز، مواد جامد معلق، TDS، قلیائیت، TOC، آمونیاک، DO، سولفید،H2S ، EC و جلبکها اشاره نمود. به منظور شناخت پارامترهای مهم مولّد طعم، بو و رنگ، در یک مطالعه موردی دو ساله بر روی سد طرق و تصفیه خانه شماره2، نمونه برداری های گسترده ای انجام پذیرفت. بر روی این نمونه ها آزمایشات کمی و کیفی فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی انجام شد، و نتایج مورد تجزیه وتحلیل دقیق قرار گرفت. پارامترهای مؤثر در تولید طعم و بو شناسائی و مقدار آنها با میزان مجاز آنها بر اساس استانداردهای سازمان آب و فاضلاب و همچنین استانداردهای EPAآمریکا مقایسه و سرانجام جهت پیشگیری و یا رفع عوامل مشکل زا راه حل هائی ارائه گردید.

کلمات کلیدی

, ترکیبات مولّد طعم, بو و رنگ, مخازن آب, آزمایشات کمی و کیفی, سد طرق و تصفیه خانه شماره2مشهد, استانداردهای آب آشامیدنی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1020350,
author = {شکوهیان, محمد and پیاده, فرزاد},
title = {تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب},
booktitle = {چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست},
year = {2010},
location = {تهران, ايران},
keywords = {ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ، مخازن آب، آزمایشات کمی و کیفی، سد طرق و تصفیه خانه شماره2مشهد، استانداردهای آب آشامیدنی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مولّد طعم، بو و رنگ در مخازن آب
%A شکوهیان, محمد
%A پیاده, فرزاد
%J چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندس محیط زیست
%D 2010

[Download]