عنوان : ( ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن )
نویسندگان: مهدی زارعی محمدآباد , مجید عزیزی ارانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
انار با نام علمی شود. این پژوهش به منظور بررسی برخی از مهمترین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه شش رقم انار کشور در مرحله رسیدن، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. خصوصیات فیزیکی شامل وزن میوه، حجم میوه، ضخامت پوست، درصد پوست، درصد آریل، درصد آب میوه، درصد بذر، اسیدیته ،pH درصد رطوبت پوست، درصد رطوبت آب میوه و درصد رطوبت بذر و خصوصیات شیمیایی شامل ویتامین ث، قند احیاء، آنتوسیانین، درجه 346 گرم بیشترین و رقم فاروق با / قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و شاخص طعم اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که رقم شهوار با میانگین 636 24 درصد) درصد / 42 درصد) و رقم فاروق کمترین ( 510 / 220 گرم کمترین وزن میوه را به خود اختصاص دادند. رقم رباب بیشترین ( 133 / میانگین 755 57 درصد ) درصد آریل به ترتیب در ارقام فاروق و رباب بدست آمد. همچنین نتایج نشان / 75 درصد) و کمترین ( 866 / پوست را دارا بودند. بیشترین ( 489 17 گرم در 100 میلی - / 27 گرم در 100 میلیلیتر آب میوه در رقم فاروق و کمترین میزان آن برابر با 882 / داد که بیشترین میزان قند احیاء برابر با 765 7 میلی - / 27 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) و کمترین میزان آن ( 931 / لیتر آب میوه در رقم رباب تولید شده بود. بیشترین میزان آنتوسیانین ( 738 15 میلیگرم در 100 میلی لیتر آب / گرم در 100 میلیلیتر آب میوه) به ترتیب در ارقام آقایی و شهوار مشاهده شد. رقم شیرین بیهسته بیشترین ( 075 8 میلیگرم در 100 میلیلیتر آب میوه) میزان ویتامین ث را به خود اختصاص دادند . در مجموع براساس نتایج این / میوه) و رقم آقایی کمترین ( 688 تحقیق رقم فاروق بر سایر ارقام مورد مطالعه برتری قابل توجهی داشته، و توسعه کشت این رقم در آینده جهت صادرات یا مصارف داخلی به ص ورت تازهخوری یا جهت کاربرد در کارخانجات تهیه آب میوه توصیه میشود.
کلمات کلیدی
, انار, خصوصیات فیزیکی و شیمیایی, آنتوسیانین@article{paperid:1021737,
author = {زارعی محمدآباد, مهدی and عزیزی ارانی, مجید},
title = {ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2011},
volume = {24},
number = {2},
month = {January},
issn = {2423-3986},
pages = {175--183},
numpages = {8},
keywords = {انار، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، آنتوسیانین},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن
%A زارعی محمدآباد, مهدی
%A عزیزی ارانی, مجید
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2011