اولین سمینار ملی امنیت غذایی , 2011-05-18

عنوان : ( نقش پاربویلینگ در کاهش ضایعات تبدیل برنج ارقام مازندران )

نویسندگان: ابوذر نصیراحمدی , محمدحسین عباسپور فرد , باقر عمادی , حمید آقا گل زاده , سودابه رضازاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

با توجه به افزایش جمعیت در ایران، مدیریت بر کاهش ضایعات برنج و افزایش راندمان پس از برداشت و پروسه تبدیل آن، به تامین برنج مورد نیاز کشور کمک می کند. به منظور بررسی اثر پاربویلینگ بر درصد برنج سالم و ترک خوردگی برنج ارقام مازندران آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه بلوک های کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد که در آن از دو رقم شلتوک طارم و فجر استفاده گردید. فرآیند پاربویلینگ در سه دمای خیساندن 25، 50 و 75 درجه سانتیگراد و در سه زمان بخاردهی 10، 15 و 20 دقیقه انجام گرفته است. در هر تیمار درصد برنج سالم و ترک خورده در رطوبت تبدیل 8 درصد (برپایه تر) در برنج پاربویل شده و پاربویل نشده اندازه گیری و باهم مقایسه گردید. نتایج نشان می دهد که پاربویلینگ باعث افزایش درصد برنج سالم و کاهش درصد ترک خوردگی در هر دو رقم می شود. بیشترین مقدار درصد برنج سالم و کمترین مقدار درصد ترک خوردگی در برنج پاربویل شده با دمای خیساندن 25 درجه سانتیگراد و زمان بخاردهی 20 دقیقه بدست آمده است. رقم طارم در مقایسه با رقم فجر درصد برنج سالم بیشتری دارد.

کلمات کلیدی

, برنج سالم, پاربویلینگ, ترک خوردگی, طارم, فجر
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1022341,
author = {نصیراحمدی, ابوذر and عباسپور فرد, محمدحسین and عمادی, باقر and حمید آقا گل زاده and سودابه رضازاده},
title = {نقش پاربویلینگ در کاهش ضایعات تبدیل برنج ارقام مازندران},
booktitle = {اولین سمینار ملی امنیت غذایی},
year = {2011},
location = {ايران},
keywords = {برنج سالم، پاربویلینگ، ترک خوردگی، طارم، فجر},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T نقش پاربویلینگ در کاهش ضایعات تبدیل برنج ارقام مازندران
%A نصیراحمدی, ابوذر
%A عباسپور فرد, محمدحسین
%A عمادی, باقر
%A حمید آقا گل زاده
%A سودابه رضازاده
%J اولین سمینار ملی امنیت غذایی
%D 2011

[Download]