علوم غذایی و تغذیه, دوره (8), شماره (3), سال (2011-8) , صفحات (64-71)

عنوان : ( بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و پایداری حرارتی فسفولیپیدها در محیط تالو اولئین )

نویسندگان: امیر حسین الهامی راد , محمدحسین حدادخداپرست ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

مقدمه: فسسفولیپیدها گروهی از ترکیبات سینرژیستی هستند که البته جزء آنتی اکسیدان های ممانعتی نیز طبقه بندی می شوند. هرچند این ترکیبات به خاطر اثرات تقویت کنندگی غالباً همراه با آنتی اکسیدانهای اولیه به کار می روند اما از طریق مکانیسم های ویژه نظیر تخریب غیر رادیکالی پروکسیدها می توانند شدت واکنش های اتواکسیداسیون را کاهش دهند. هدف از این پژوهش ارزیابی خصوصیات آنتی اکسیدانی و پایداری حرارتی برخی انواع فسفولیپیدها در فراکسیون مایع چربی دنبه گوسفند می باشد. مواد و روش ها: در این پژوهش خصوصیات آنتی اکسیدانی و پایداری حرارتی برخی انواع فسفولیپیدها شامل فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل اتانول آمین و اسید فسفاتیدیک خریداری شده از شرکت سیگما در محیط تالو اولئین در دماهای بالا، به روش رنسیمت مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس پایداری حرارتی آن ها از طریق تعیین ضریب استانارد محاسبه گردید. یافته ها: آزمایشات انجام شده نشان داد که در میان 3 فسفاتید مورد آزمایش، اسید فسفاتیدیک فاقد خاصیت پایدارکنندگی بوده اما فسفاتیدیل کولین و فسفاتیدیل اتانول آمین اثرات آنتی اکسیدانی ضعیفی نشان می دهند. نتیجه گیری: خصوصیات آنتی اکسیدانی فسفاتیدیل کولین و فسفاتیدیل اتانول آمین در غلظت های حدود 04/. درصد حداکثر است و در خارج از این محدوده کاهش می یابد. فعالیت آنتی اکسیدانی فسفاتیدیل اتانول آمین در دماهای پایین تر بیش از فسفاتیدیل کولین است اما با افزایش دما از فعالیت فسفاتیدیل اتانول آمین با شدت بیشتری کاسته می شود. به عبارت دیگر ضریب استاندارد فسفاتیدیل کولین بزرگتر از فسفاتیدیل اتانول آمین است

کلمات کلیدی

تالو اولئین.فسفاتیدین کولین.فسفاتیدیک اسید.فسفاتیدیل اتانول آمین.فعالیت آنتی اکسیدانی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1023753,
author = {امیر حسین الهامی راد and حدادخداپرست, محمدحسین},
title = {بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و پایداری حرارتی فسفولیپیدها در محیط تالو اولئین},
journal = {علوم غذایی و تغذیه},
year = {2011},
volume = {8},
number = {3},
month = {August},
issn = {2008-0123},
pages = {64--71},
numpages = {7},
keywords = {تالو اولئین.فسفاتیدین کولین.فسفاتیدیک اسید.فسفاتیدیل اتانول آمین.فعالیت آنتی اکسیدانی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی خصوصیات آنتی اکسیدانی و پایداری حرارتی فسفولیپیدها در محیط تالو اولئین
%A امیر حسین الهامی راد
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%J علوم غذایی و تغذیه
%@ 2008-0123
%D 2011

[Download]