پژوهش های کاربردی زراعی, دوره (79), شماره (2), سال (2008-9) , صفحات (45-51)

عنوان : ( بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) )

نویسندگان: امید صفری , فتح اله بلداجی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

برای بررسی اثر جایگزینی نسبی منابع پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی بر عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان دو منبع گیاهی شامل کنجاله های کانولا و سویا در 4 سطح 10، 20، 30 و 40 درصد به جای آرد ماهی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 4×2 به علاوه یک شاهد، در سه تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تعداد 240 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان انتخاب و در 24 قفس (هر قفس 10 قطعه ماهی) جای گرفتند و پس از دو هفته سازگاری به مدت 56 روز با 9 جیره آزمایشی تغذیه شدند. وزن نهایی، شاخص وزن بدن، ضریب تبدیل غذا، میزان رشد ویژه، مصرف اختیاری غذا و بازده نسبی پروتئین برای کل دوره آزمایش و ترکیب لاشه (ماده خشک، پروتئین و انرژی) برای محاسبه تثبیت نیتروژن و تثبیت انرژی در روز اول و 56 آزمایش اندازه گیری شد. این جایگزینی (بجز در وزن نهایی، مصرف اختیاری غذا، تثبیت نیتروژن و انرژی) موجب تفاوت آماری معنی داری در معیارهای مورد نظر در مقایسه با جیره شاهد نشد. بدون در نظر گرفتن سطح جایگزینی، مقایسه ماهیان تغذیه شده با دو منبع گیاهی مختلف نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی کنجاله کانولا به طور معنی داری وزن نهایی، شاخص وزن بدن، میزان رشد ویژه، مصرف اختیاری غذا، بازده نسبی پروتئین، تثبیت نیتروژن و تثبیت انرژی بالاتر و ضریب تبدیل غذای پایین تری نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره های محتوی کنجاله های سویا داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که جایگزینی کنجاله کانولاتا سطح 40 درصد به دلیل بهبود بیشتر جذب نیتروژن و عملکرد ماهی قزل آلانسبت به سطح جایگزینی 40 درصد کنجاله سویا امکان پذیر است. جایگزینی کنجاله کانولا، سبب بهبود عملکرد ماهی قزل آلای رنگین کمان گردید. این نتایج نشان می دهد که کنجاله کانولا به عنوان منبع جایگزین مناسب تری نسبت به کنجاله سویا برای آرد ماهی در جیره های قزل آلای رنگین کمان توصیه می شود.

کلمات کلیدی

, قزل آلا, کنجاله کانولا, کنجاله سویا, عملکرد رشد, آرد ماهی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1025404,
author = {صفری, امید and فتح اله بلداجی},
title = {بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)},
journal = {پژوهش های کاربردی زراعی},
year = {2008},
volume = {79},
number = {2},
month = {September},
issn = { ۲۳۵۸-۴۰۵۸ },
pages = {45--51},
numpages = {6},
keywords = {قزل آلا، کنجاله کانولا، کنجاله سویا، عملکرد رشد، آرد ماهی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر جایگزینی نسبی کنجاله کانولا و کنجاله سویا با آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
%A صفری, امید
%A فتح اله بلداجی
%J پژوهش های کاربردی زراعی
%@ ۲۳۵۸-۴۰۵۸
%D 2008

[Download]