پژوهش های کاربردی زراعی, دوره (24), شماره (4), سال (2012-1) , صفحات (25-33)

عنوان : ( مقایسه خصوصیات شیمیایی، فیزیکی و درجه رسیدگی ورمی کمپوست بدست آمده از کود گاوی تیمار شده با ملاس چغندر قند، تهویه و خاک )

نویسندگان: آتنا میربلوک , امیر لکزیان , غلامحسین حق نیا ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

استفاده از کرم های خاکی برای تبدیل ضایعات آلی و فضولات دامی به عنوان یک راه حل مناسب مورد توجه محققین و برنامه ریزان شهری و حافظین محیط زیست قرار گرفته است. هضم ضایعات آلی در لوله گوارش کرم های خاکی تغییرات شیمیایی و فیزیکی قابل توجهی را در ورمی کمپوست حاصله بوجود می آورد. در این مطالعه تاثیر عواملی نظیر ملاس چغندر قند، تهویه و خاک بر روی تغییرات شیمیایی، فیزیکی و شاخص های رسیدگی ورمی کمپوست بدست آمده از کود گاوی در نه تیمار مختلف در قالب یک طرح کاملا تصادفی در یک دوره 100 روزه بررسی شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که کربن آلی کل (TOC) در همه تیمارهای آزمایش با گذشت زمان کاهش و میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم کل افزایش یافت. همچنین افزایش معنی داری در غلظت نیترات، فسفر و پتاسیم قابل دسترس در همه تیمارها در پایان دوره 100 روزه مشاهده شد. اما میزان آمونیوم در انتهای دوره کاهش قابل توجهی یافت. در نتیجه فعالیت کرم های خاکی pH مواد اولیه کاهش و EC آن افزایش یافت. چگالی ظاهری و حقیقی در بین همه تیمارها افزایش و به دنبال آنها درصد منافذ کل کاهش پیدا کرد. در میان شاخص های بلوغ ورمی کمپوست میزان کربن محلول در آب(WSC) ، نسبت NH4/NO3، نسبت C/N و مجموع لیگنین و سلولز (ADF) در پایان دوره به طور معنی داری کاهش یافت.

کلمات کلیدی

, Eisenia fetida, درجه رسیدگی ورمی کمپوست , ملاس چغندر قند, خاک, تهویه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1032305,
author = {میربلوک, آتنا and لکزیان, امیر and حق نیا, غلامحسین},
title = {مقایسه خصوصیات شیمیایی، فیزیکی و درجه رسیدگی ورمی کمپوست بدست آمده از کود گاوی تیمار شده با ملاس چغندر قند، تهویه و خاک},
journal = {پژوهش های کاربردی زراعی},
year = {2012},
volume = {24},
number = {4},
month = {January},
issn = { ۲۳۵۸-۴۰۵۸ },
pages = {25--33},
numpages = {8},
keywords = {Eisenia fetida، درجه رسیدگی ورمی کمپوست ، ملاس چغندر قند، خاک، تهویه},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مقایسه خصوصیات شیمیایی، فیزیکی و درجه رسیدگی ورمی کمپوست بدست آمده از کود گاوی تیمار شده با ملاس چغندر قند، تهویه و خاک
%A میربلوک, آتنا
%A لکزیان, امیر
%A حق نیا, غلامحسین
%J پژوهش های کاربردی زراعی
%@ ۲۳۵۸-۴۰۵۸
%D 2012

[Download]