بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی , 2014-08-30

عنوان : ( بررسی عملکردهای بیولوژیکی و سلامتی زایی لاکتوفرین (پروتئین قرمز شیر) و کاربرد های تغذیه ای آن )

نویسندگان: مرضیه یگانگی , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

لاکتوفرین یک گلیکوپروئتین متصل شونده به یون آهن ومتعلق به خانواده ترانسفرین می باشد،که به مقادیر مختلف در شیر پستانداران از جمله گاو وجود دارد. این گلیکوپروتئین اولین بار از شیر گاو جدا و به دلیل محتوای آهن آن به عنوان پروتئین قرمز شیر شناسایی شد. لاکتوفرین به عنوان یک مولکول دفاعی مهم میزبان درنظر گرفته می شود و دارای طیف گسترده ای از عملکردهای بیولوژیکی شامل نقش در متابولیسم آهن، تکثیر و تمایز سلولی و فعالیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد انگلی می باشد. در این مطالعه خصوصیات و ساختار لاکتوفرین به عنوان یکی از پروتئین های مهم شیرو نیز عملکرد های بیولوژیکی آن به عنوان یک مکمل یا غذای سلامتی زا مورد بررسی قرار گرفته است. در طول دهه های گذشته آشکار شده استکه استفاده از لاکتوفرین گاوی در محصولات غذایی مختلف، اثرات مفید متعددی را بر روی سلامت انسان نشان می دهد که از جمله ی آن ها، اثرات ضد عفونی، ضد سرطانی و ضد التهابی می باشد. با توجه به خواص سلامتی زایی لاکتوفرین، پیشنهاد می شود تحقیقات فراوانی به منظور فراهم کردن امکان استخراج این گلیکو پروتئین از شیر و بهره برداری کامل و ایمن از آن در فرمولاسیون های غذایی انجام گیرد.

کلمات کلیدی

, کلمات کلیدی: شیر, عملکردهای بیولوژیکی, کاربرد های تغذیه ای, گلیکوپروتئین, لاکتوفرین.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1043365,
author = {یگانگی, مرضیه and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی},
title = {بررسی عملکردهای بیولوژیکی و سلامتی زایی لاکتوفرین (پروتئین قرمز شیر) و کاربرد های تغذیه ای آن},
booktitle = {بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی},
year = {2014},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {کلمات کلیدی: شیر، عملکردهای بیولوژیکی، کاربرد های تغذیه ای، گلیکوپروتئین، لاکتوفرین.},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی عملکردهای بیولوژیکی و سلامتی زایی لاکتوفرین (پروتئین قرمز شیر) و کاربرد های تغذیه ای آن
%A یگانگی, مرضیه
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%J بیست و دومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
%D 2014

[Download]