عنوان : ( مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره های مختلف کاسنی و تاثیر آن بر قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی )
نویسندگان: زهرا تراز , محمود شمس شرق , فیروز صمدی , پونه ابراهیمی , سعید زره داران ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثر عصاره گیاه کاسنی(Cichorium intybus) و پروبیوتیک در جیره جوجه های گوشتی و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها شامل یک جیره ذرت- سویا به عنوان جیره پایه (شاهد) و جیره پایه حاوی سه سطح 150، 250 و 350 میلیگرم در کیلوگرم عصاره اتیلاستات کاسنی و پروبیوتیک به میزان توصیه شده در خوراک بودند. گیاه کاسنی با استفاده از چهار حلال مختلف (کلروفرم، اتیلاستات، متانول و آب) عصاره گیری شد و موثرترین عصاره از نظر خاصیت ضدباکتریایی در محیط آزمایشگاه به روش دیسک دیفیوژن و با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد تعیین شد. بیشترین اثر ضدباکتریایی بر اشریشیاکلی به وسیله عصاره اتیل استات نشان داده شد. اثر عصاره اتیل استات کاسنی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و درصد قابلیت هضم مواد مغذی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی بررسی شد. برای تعیین قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و چربی خام از روش نمونه برداری از خوراک و ایلئوم به همراه نشانگر اکسیدکروم استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره کاسنی، سبب کاهش تعداد باکتری اشریشیاکلی و افزایش تعداد لاکتوباسیل ها در دستگاه گوارش شد. درصد قابلیت هضم پروتئین و چربی تحت تاثیر عصاره کاسنی افزایش معنی دار نشان داد، اما قابلیت هضم ماده خشک در تیمارهای مختلف تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت استفاده از عصاره اتیل استات کاسنی در شرایط تنش گرمایی میتواند سبب بهبود قابلیت هضم و میکروفلور دستگاه گوارش شود.
کلمات کلیدی
, تنش گرمایی, جمعیت میکروبی, عصاره کاسنی, قابلیت هضم@article{paperid:1055869,
author = {زهرا تراز and محمود شمس شرق and فیروز صمدی and پونه ابراهیمی and زره داران, سعید},
title = {مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره های مختلف کاسنی و تاثیر آن بر قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی},
journal = {تحقیقات تولیدات دامی},
year = {2016},
volume = {4},
number = {4},
month = {March},
issn = {2252-0872},
pages = {37--45},
numpages = {8},
keywords = {تنش گرمایی، جمعیت میکروبی، عصاره کاسنی، قابلیت هضم},
}
%0 Journal Article
%T مقایسه اثر ضدباکتریایی عصاره های مختلف کاسنی و تاثیر آن بر قابلیت هضم مواد مغذی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
%A زهرا تراز
%A محمود شمس شرق
%A فیروز صمدی
%A پونه ابراهیمی
%A زره داران, سعید
%J تحقیقات تولیدات دامی
%@ 2252-0872
%D 2016