پژوهشهای علوم دامی ایران, دوره (7), شماره (4), سال (2016-2) , صفحات (447-455)

عنوان : ( اثر سطوح مختلف عصاره روغنی گل همیشه بهار بر عملکرد، فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی در جوجه های گوشتی درگیر شده با تتراکلریدکربن )

نویسندگان: ریحانه واحد , حسن کرمانشاهی , حسن نصیری مقدم , احمد حسن آبادی , سارا بهشتی مقدم ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی گل همیشه بهار بر عملکرد، فراسنجه های خون و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی طی یک دوره 42 روزه انجام گرفت. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک طرح کاملاَ تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه کنترل منفی (فاقد افزودنی عصاره گل همیشه بهار و تتراکلریدکربن)، کنترل مثبت (یک میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و سه سطح عصاره گل همیشه بهار (150، 300 و 450 میلی گرم بر کیلوگرم خوراک) به همراه تتراکلریدکربن و جیره پایه بود. از روز 21 تا 30 آزمایش، هر دو روز، تتراکلریدکربن به عنوان عامل درگیرکننده ی کبد، به صورت داخل صفاقی و در طول این مدت به گروه کنترل منفی یک میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن محلول کلرید سدیم 9/0% تزریق شد. صفات مربوط به عملکرد اختلاف معنی داری را از نظر آماری نشان ندادند. جوجه های تغذیه شده با تترا کلرید کربن بالاترین وزن نسبی کبد را در مقایسه با تیمارهای دریافت کننده ی عصاره گل همیشه بهار داشتند. وزن نسبی تیموس و سطح ایمنوگلوبولین Gدر تیماری که علاوه بر تتراکلریدکربن، سطح 300 میلی گرم عصاره گل همیشه بهار را دریافت کرده بودند، به صورت معنی داری بالاتر بود. فراسنجه های خون (SGOT وSGPT) که در اثر تزریق تتراکلریدکربن، سطح شان در خون افزایش یافته بود، عصاره گل همیشه بهار توانست اثرات منفی ناشی از این ماده سمی را تقلیل دهد. سطوح کلسترول و تری گلیسرید در تیمار ۱۵۰ و ۴۵۰ میلی گرم در کیلوگرم خوراک عصاره همیشه بهار نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش معنی دار داشت. نتایج نشان داد عصاره گل همیشه بهار می تواند به عنوان محافظت کننده کبد در مواجهه با سموم مختلف در تغذیه طیور مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی

, تتراکلریدکربن, کبد, جوجه گوشتی, عصاره گل همیشه بهار
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1055959,
author = {واحد, ریحانه and کرمانشاهی, حسن and نصیری مقدم, حسن and حسن آبادی, احمد and سارا بهشتی مقدم},
title = {اثر سطوح مختلف عصاره روغنی گل همیشه بهار بر عملکرد، فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی در جوجه های گوشتی درگیر شده با تتراکلریدکربن},
journal = {پژوهشهای علوم دامی ایران},
year = {2016},
volume = {7},
number = {4},
month = {February},
issn = {2008-3106},
pages = {447--455},
numpages = {8},
keywords = {تتراکلریدکربن، کبد، جوجه گوشتی، عصاره گل همیشه بهار},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر سطوح مختلف عصاره روغنی گل همیشه بهار بر عملکرد، فراسنجه های خونی و پاسخ ایمنی در جوجه های گوشتی درگیر شده با تتراکلریدکربن
%A واحد, ریحانه
%A کرمانشاهی, حسن
%A نصیری مقدم, حسن
%A حسن آبادی, احمد
%A سارا بهشتی مقدم
%J پژوهشهای علوم دامی ایران
%@ 2008-3106
%D 2016

[Download]