عنوان : ( تأثیر آب شور بر ویژگیهای فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک )
نویسندگان: محبوبه ناصری , حسین آروئی , محمد کافی , سیدحسین نعمتی ,چکیده
تنش شوری یکی از تنشهای غیر زیستی مهم است که باعث کاهش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه سبزی دارویی شنبلیله آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا درآمد. در این طرح تیمارهای آزمایشی شامل 0، 60، 120و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به صورت کاملاً تصادفی با 10 تکرار اعمال گردید. اثر سطوح مختلف شوری بر وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک میوه، شاخص کلروفیل و نسبت کلروفیلa/bمعنیدار(P<0.05) بود. بر اساس نتایج آزمایش آب شور بر صفات فیزیولوژیکی گیاه شنبلیله اثر منفی گذاشت بطوریکه شوری در غلظتهای 60، 120 و 180 میلیمولار کلرید سدیم آب آبیاری به ترتیب باعث کاهش 37%، 50% و 53 درصد زیست توده اندام هوایی، 8%، 34% و 45 درصد زیست توده میوه، 1%، 2% و 16 درصد شاخص کلروفیل و 0، 4% و 27 درصد کلروفیل a/bشد.
کلمات کلیدی
شوری آب آبیاری؛ درصد رطوبت نسبی برگ؛ کلروفیلa و b؛ نشت الکترولیت@article{paperid:1056473,
author = {ناصری, محبوبه and آروئی, حسین and کافی, محمد and نعمتی, سیدحسین},
title = {تأثیر آب شور بر ویژگیهای فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک},
journal = {پژوهش آب در کشاورزی},
year = {2016},
volume = {30},
number = {1},
month = {May},
issn = {2228-7140},
pages = {65--71},
numpages = {6},
keywords = {شوری آب آبیاری؛ درصد رطوبت نسبی برگ؛ کلروفیلa و b؛ نشت الکترولیت},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر آب شور بر ویژگیهای فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک
%A ناصری, محبوبه
%A آروئی, حسین
%A کافی, محمد
%A نعمتی, سیدحسین
%J پژوهش آب در کشاورزی
%@ 2228-7140
%D 2016