علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (72), سال (2017-3) , صفحات (155-163)

عنوان : ( تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون )

نویسندگان: مهناز منافی دیزج یکان , محمدحسین حدادخداپرست , صدیف آزادمرد دمیرچی , هادی ولیزاده , فریده طباطبائی یزدی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

عصاره برگ زیتون یک منبع غنی از ترکیبات فنولی به شمار می رود که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است. با این حال ترکیبات فنلی مانند بسیاری از ترکیبات زیست فعال به تدریج غیر فعال می گردند و معمولا پس طعم تلخی را در مواد غذایی ایجاد می‌کنند. ریزپوشانی یکی راهکارهای موثر برای افزایش پایداری و کاهش پس طعم تلخ ترکیبات زیست فعال محسوب می شود. هدف از این پژوهش کپسوله کردن ترکیبات فنلی عصاره برگ زیتون به شکل نانولیپوزوم بود. نانولیپوزوم¬ها با استفاده از فسفاتیدیل کولین، کلسترول و عصاره برگ زیتون و با بکارگیری روش تزریق اتانول تهیه و از لحاظ اندازه ذرات، پتانسیل زتا و کارایی انکپسولاسیون مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط قطر حجمی ذرات لیپوزوم در محدوده nm100-50 بود. تمامی فرمولاسیون¬های لیپوزومی دارای بار منفی بودند و الحاق ترکیبات پلی فنولی تا نسبت 1:5 فسفولیپید/پلی¬فنول موجب افزایش بار منفی وزیکول¬ها گردید اما افزایش بیشتر در غلظت عصاره موجب کاهش بار منفی ذرات گردید.کارایی انکپسولاسیون نانولیپوزوم¬های حاوی عصاره در محدوده 78-74% بود، اگرچه در نانولیپوزوم¬های حاوی عصاره با نسبت فسفاتیدیل کولین /عصاره (1:1) میزان آن کاهش یافت و به 57% رسید. بررسی طیف فروسرخ نمونه¬ها حاکی از عدم تشکیل برهمکنش¬های شیمیایی واتصال پلی¬فنول¬های برگ زیتون به ساختار نانولیپوزوم از طریق برهمکنش¬های فیزیکی بود. در نهایت نتیجه گیری گردید که میتوان ترکیبات فنولی عصاره برگ زیتون را با اندازه و کارایی مناسب به شکل نانولیپوزوم جهت کاربرد در مواد غذایی ریزپوشانی کرد.

کلمات کلیدی

, برگ زیتون, نانولیپوزوم, پتانسیل زتا, نانوتکنولوژی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1058265,
author = {منافی دیزج یکان, مهناز and حدادخداپرست, محمدحسین and صدیف آزادمرد دمیرچی and هادی ولیزاده and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2017},
volume = {14},
number = {72},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {155--163},
numpages = {8},
keywords = {برگ زیتون، نانولیپوزوم، پتانسیل زتا، نانوتکنولوژی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تولید و بررسی برخی ویژگیهای نانولیپوزوم های حاوی عصاره برگ زیتون
%A منافی دیزج یکان, مهناز
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A صدیف آزادمرد دمیرچی
%A هادی ولیزاده
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2017

[Download]