پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (5), شماره (2), سال (2016-7) , صفحات (119-130)

عنوان : ( تولید فیلم خوراکی زیست تخریب ‌پذیر از صمغ کتیرا و تعیین ویژگی های فیزیکی و مکانیکی آن )

نویسندگان: حمیدهُ السّادات عقیلی مقدم , باقر عمادی , فرشته حسینی , حسن صدرنیا ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به دلیل معایب متعدد مواد بسته بندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات پلیمری به محتوی مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست محیطی، عدم بازیافت آسان، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینۀ تولید و غیره، در سالهای اخیر پلیمرهای طبیعی به عنوان جایگزین هایی ایمن و زیست تخریب‌ پذیر برای پلاستیک های حاصل از مشتقات نفتی بسیار موردتوجه قرار گرفته اند. هدف این پژوهش تولید فیلم خوراکی از صمغ کتیرای بومی ایران و تعیین مشخصات فیزیکی و مکانیکی آن بود. همچنین تأثیر درصدهای مختلف پلاستی سایزر (30%،40% و 50%) بر ویژگی های فیلم های حاصل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد صمغ کتیرا دارای خاصیت فیلم پذیری مناسب بوده و فیلم های حاصل از آن شفافیت بسیار خوبی دارند. تغییرات درصد گلیسرول بر ویژگی های فیزیکی نظیر شفافیت، ضخامت و دانسیتۀ فیلم تأثیر معنی داری نداشت، اما بر ویژگی های مکانیکی فیلم های کتیرا تأثیرگذار بود، به طوری که فیلم های کتیرای دارای 30% گلیسرول، از مقاومت به کشش بالاتری برخوردار بودند. همچنین در فیلم دارای 50% گلیسرول، درصد ازدیاد طول تا پارگی و سفتی کمتر نسبت به نمونه های دیگر بیشتر بود. حلالیت بالای فیلم های کتیرا از میزان مطلوبیت آنها برای تولید فیلم به تنهایی می کاهد، درعین حال، کتیرا گزینه ای مناسب در تهیۀ فیلم های کامپوزیتی می باشد.

کلمات کلیدی

, زیست تخریب‌ پذیر, کتیرا, فیلم خوراکی,
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1058268,
author = {عقیلی مقدم, حمیدهُ السّادات and عمادی, باقر and فرشته حسینی and صدرنیا, حسن},
title = {تولید فیلم خوراکی زیست تخریب ‌پذیر از صمغ کتیرا و تعیین ویژگی های فیزیکی و مکانیکی آن},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2016},
volume = {5},
number = {2},
month = {July},
issn = {2252-0937},
pages = {119--130},
numpages = {11},
keywords = {زیست تخریب‌ پذیر; کتیرا; فیلم خوراکی;},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تولید فیلم خوراکی زیست تخریب ‌پذیر از صمغ کتیرا و تعیین ویژگی های فیزیکی و مکانیکی آن
%A عقیلی مقدم, حمیدهُ السّادات
%A عمادی, باقر
%A فرشته حسینی
%A صدرنیا, حسن
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2016

[Download]