زراعت و فناوری زعفران, دوره (6), شماره (3), سال (2018-10) , صفحات (269-277)

عنوان : ( ارزیابی تأثیر مبدأ بنه، وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L) )

نویسندگان: حسین صحابی , محسن جهان , علیرضا کوچکی , مهدی نصیری محلاتی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بنه مناسب و مدیریت عناصر غذایی، از مهم¬ترین عوامل در بهبود تولید و کیفیت زعفران هستند. به‌منظور بررسی تأثیر وزن بنه و محلول-پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی گل دو توده زعفران ایرانی و اسپانیایی، آزمایشی در سال¬های 95-1392 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به مرحله اجرا در آمد. مبدأ بنه مادری زعفران (شامل بنه ایرانی و اسپانیایی)، وزن بنه¬ها در سه سطح شامل کمتر از 8 گرم (بنه ریز)، 1/8 تا 15 گرم (بنه متوسط) و1/15 تا 23 گرم (بنه درشت) و محلول¬¬¬پاشی برگی کود کامل (فسفیت پتاسیم + بیومین) در دو سطح (محلول¬¬¬پاشی و عدم محلول¬¬¬پاشی) به ترتیب عوامل اول، دوم و سوم آزمایش در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج آزمایش، با افزایش وزن بنه جهت کاشت، تعداد گل، عملکرد گل¬تر و عملکرد کلاله + خامه خشک زعفران به‌طور معنی¬داری افزایش یافت، اما اثر محلول‌پاشی برگی بر شاخص¬های ذکرشده معنی¬دار نبود. تعداد گل و عملکرد گل‌تر زعفران درنتیجه کاشت بنه‌های ایرانی، به ترتیب17، 13 و 14 درصد بیشتر از بنه¬های اسپانیایی بود. همچنین، عملکرد کلاله + خامه خشک حاصل از بنه¬های ایرانی در مقایسه با بنه¬های اسپانیایی تا 1/14 درصد افزایش یافت. با این وجود، غلظت پیکروکروسین در نتیجه کاشت بنه¬های اسپانیایی تا 8/3 درصد بیشتر از بنه¬های ایرانی بود. طبق نتایج این تحقیق، در کنار محلول¬پاشی بهینه عناصر غذایی، اهمیت سازگاری منشأ بنه با شرایط محیطی محل کاشت مورد تأکید می¬باشد.

کلمات کلیدی

, پیکروکروسین, عملکرد کلاله خشک, مدیریت عناصر غذایی.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1064980,
author = {صحابی, حسین and جهان, محسن and کوچکی, علیرضا and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {ارزیابی تأثیر مبدأ بنه، وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L)},
journal = {زراعت و فناوری زعفران},
year = {2018},
volume = {6},
number = {3},
month = {October},
issn = {2383-1529},
pages = {269--277},
numpages = {8},
keywords = {پیکروکروسین، عملکرد کلاله خشک، مدیریت عناصر غذایی.},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی تأثیر مبدأ بنه، وزن بنه و محلول پاشی برگی بر عملکرد کمی و کیفی زعفران (Crocus sativus L)
%A صحابی, حسین
%A جهان, محسن
%A کوچکی, علیرضا
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J زراعت و فناوری زعفران
%@ 2383-1529
%D 2018

[Download]