علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (15), شماره (77), سال (2018-3) , صفحات (219-228)

عنوان : ( استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسم‎های موجود در آب زرشک )

نویسندگان: سیده ندا سیادتی , فرشاد صحبت زاده , فهیمه بهروان , مسعود شفافی زنوزیان , فریده طباطبائی یزدی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیر‎حرارتی و کم هزینه‎تر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دی‎الکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان 8، 10 و 12 دقیقه‎ای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسم‎ها، کپک و مخمر، باکتری‌های اسید لاکتیک، باکتری‌های مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازه‎گیری شد و نتایج آن با داده‎های حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت 12 دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان می‏ دهد اختلاف معنی داری بین روش تابش 8، 10 و 12 دقیقه‎ای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روش‎ها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده می‎شود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری می‎تواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد.

کلمات کلیدی

, پلاسمای سرد فشار اتمسفری, غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم‎ها, آب زرشک
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1067387,
author = {سیده ندا سیادتی and فرشاد صحبت زاده and فهیمه بهروان and مسعود شفافی زنوزیان and طباطبائی یزدی, فریده},
title = {استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسم‎های موجود در آب زرشک},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {77},
month = {March},
issn = {2008-8787},
pages = {219--228},
numpages = {9},
keywords = {پلاسمای سرد فشار اتمسفری، غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم‎ها، آب زرشک},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسم‎های موجود در آب زرشک
%A سیده ندا سیادتی
%A فرشاد صحبت زاده
%A فهیمه بهروان
%A مسعود شفافی زنوزیان
%A طباطبائی یزدی, فریده
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018

[Download]