پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (14), شماره (4), سال (2018-10) , صفحات (533-541)

عنوان : ( ارزیابی فعالیت ضدکپکی رنگ طبیعی آناتو در شرایط آزمایشگاهی )

نویسندگان: سمانه رضائی بروجردی , محمدباقر حبیبی نجفی , فرشته حسینی , رضا کاراژیان ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ناتو یک رنگ مجاز طبیعی دارای خواص آنتیاکسیدانی، پتانسیل بالای درمانی و اثرات ضدمیکروبی است. هدف از این مطالعـه ارزیـابی فعالیـت ضدکپکی رنگ آناتو بر 3 کپک بیماری زا و عامل فساد غذایی مهم آسپرژیلوس نایجر، نوروسپورا سیتوفیلا و رایزوپوس استولونیفر است. در این پژوهش رنگ آناتو توسط روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون با آون تحت خلاء به صورت پـودر در آورده شـد. ارزیـابی اولیـه فعالیـت ضـدکپکی بـا روشهای انتشار چاهک و دیسک در غلظتهای سریالی1 تا 10 درصد عصاره استنی آناتو انجام شد و میزان حداقل غلظت بازدارنده رشـد (MIC (بـ ا روش رقت آگار در زمانهای 48 و 72 ساعت پس از کشت تعیین گردید. قطر هاله عدم رشد در روش چاهک، در تمامی غلظتهای عصاره برای کپک آسپرژیلوس نایجر بالاترین میزان محاسبه شد و بیشترین حساسیت نسبت به عصاره آناتو به ترتیب در کپکهای آسپرژیلوس نایجر، نوروسپورا سیتوفیلا و رایزوپوس استولونیفر مشاهده گردید. روش دیسک برای بازدارندگی رنگ آناتو از رشد کپکی ناکارآمد ارزیابی شد. حداقل غلظت رنگ آناتو بازدارنـده از رشد در دو سویه آسپرژیلوس نایجر و نوروسپورا سیتوفیلا 6 درصد و در مورد رایزوپوس استولونیفر 7 درصد تعیین شد. طبـق یافتـه هـای ایـن مطالعـه می توان نتیجه گرفت رنگ آناتو برای بازدارندگی رشد3 سویه کپکی ذکر شده موثر واقع شده، لذا می تواند به عنوان یک ترکیب عملگر و ممانعت کننـده رشد کپک در فراورده های غذایی مستعد فساد کپکی (همانند فراورده های نانوایی) استفاده گردد.

کلمات کلیدی

, آناتو, حداقل غلظت بازدارندگی, آسپرژیلوس نایجر, نوروسپورا سیتوفیلا, رایزوپوس استولونیفر
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1067758,
author = {رضائی بروجردی, سمانه and حبیبی نجفی, محمدباقر and فرشته حسینی and رضا کاراژیان},
title = {ارزیابی فعالیت ضدکپکی رنگ طبیعی آناتو در شرایط آزمایشگاهی},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {14},
number = {4},
month = {October},
issn = {1735-4161},
pages = {533--541},
numpages = {8},
keywords = {آناتو، حداقل غلظت بازدارندگی، آسپرژیلوس نایجر، نوروسپورا سیتوفیلا، رایزوپوس استولونیفر},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی فعالیت ضدکپکی رنگ طبیعی آناتو در شرایط آزمایشگاهی
%A رضائی بروجردی, سمانه
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A فرشته حسینی
%A رضا کاراژیان
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2018

[Download]