نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (10), شماره (4), سال (2019-1) , صفحات (43-54)

عنوان : ( بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اناریجه در افزایش عمر ماندگاری ماهی کیلکای چرخ شده تلقیح شده با لیستریا مونوسیتوژنز )

نویسندگان: الهام شکوه صارمی , محمدباقر حبیبی نجفی , محمدحسین حدادخداپرست , معصومه بحرینی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی اناریجه در افزایش عمر ماندگاری ماهی کیلکای چرخ شده تلقیح شده با لیستریامنوسیتژنز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاه اناریجه با روش اولتراسوند استخراج شد. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف عصاره 500 تا 2000ppm روش مهار رادیکال های آزاد DPPH و روش بیرنگ شدن بتاکاروتن اندازه گیری شد. همچنین نمونه ها از نظر رشد لیستریامونوسیتوژنز تلقیح شده و شمارش کلی در دماهای 4 ، 10 و 12 درجه سانتیگراد مقایسه شدند. -نتایج نشان داد در هر دو روش با افزایش غلظت عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد که به دلیل افزایش میزان ترکیبات فنولی است. ترکیبات فنولی عصاره دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی بودند. اثرات آنتی اکسیدانی عصاره ها با اندازه گیری شاخص های عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و مقادیر بازهای نیتروژنی فرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد عصاره اناریجه از اکسیداسیون چربی و رشد میکروب ها در ماهی کیلکای چرخ شده جلوگیری کرد. مقادیر بدست آمده این شاخص ها برای نمونه حاوی لاکتات سدیم بیشتر از نمونه های حاوی عصاره بود.عصاره اناریجه دارای اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است و بر روی طعم غذا و رایحه ماهی موثر است. گیاه اناریجه پتانسیل جایگزین شدن به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد میکروب طبیعی در صنعت غذا را دارا است.

کلمات کلیدی

, اناریجه, عصاره, کیلکا, آنتی اکسیدان, ضد میکروب
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1068706,
author = {شکوه صارمی, الهام and حبیبی نجفی, محمدباقر and حدادخداپرست, محمدحسین and بحرینی, معصومه},
title = {بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اناریجه در افزایش عمر ماندگاری ماهی کیلکای چرخ شده تلقیح شده با لیستریا مونوسیتوژنز},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2019},
volume = {10},
number = {4},
month = {January},
issn = {2423-4966},
pages = {43--54},
numpages = {11},
keywords = {اناریجه، عصاره، کیلکا، آنتی اکسیدان، ضد میکروب},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اناریجه در افزایش عمر ماندگاری ماهی کیلکای چرخ شده تلقیح شده با لیستریا مونوسیتوژنز
%A شکوه صارمی, الهام
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A حدادخداپرست, محمدحسین
%A بحرینی, معصومه
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2019

[Download]