عنوان : ( بهینه یابی و مدلسازی فرایند نانوفیلتراسیون پساب کارخانه رب گوجه فرنگی )
نویسندگان: علی الغونه , سیدمحمدعلی رضوی , سیدمحمود موسوی , غلامحسین رادمرد قدیری ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش آزمایشگاهی اثر اختلاف فشار در عرض غشاء در سه سطح ( 10، 15 و 20 بار) ، pH در سه سطح ( 4 ، 5 و 6 ) و دما در سه سطح ( 30 ، 40 و 50 درجه سانتی گراد ) بر میزان شار تراوه و گرفتگی غشاء در طی فرایند نانو فیلتراسیون پساب حاصل از کارخانه رب گوجه فرنگی بررسی شد. . از روش سطح پاسخ بر مبنای قالب آزمایشی D-optimal برای ایجاد طرح آزمایشی و آنالیز داده های تجربی استفاده گردید. نتایج نشان دهنده مناسب بودن مدل چند جمله ای درجه دوم برای پیش بینی میزان شار تراوه و گرفتگی غشاء می باشد (ضریب تبیین به ترتیب 96/0 و 93/0)، همچنین نتایج نشان دهنده عدم معنی داری آزمون ضعف برازش و میزان بالای ضریب دقت می باشد.. میزان تابع مطلوبیت برای عملیات بهینه سازی 89/0 و شرایط بهینه عملیاتی به ترتیب در اختلاف فشار در عرض غشا 20 بار، دمای 30 درجه سانتی گراد و 6/5pH = به دست آمد. همچنین تفاوت معنی داری بین نتایج به دست آمده از روش سطح پاسخ و داد های تجربی در نقطه بهینه مشاهده نشد.
کلمات کلیدی
, بهینه یابی, پساب, مدل سازی, نانوفیلتراسیون@article{paperid:1069563,
author = {الغونه, علی and رضوی, سیدمحمدعلی and موسوی, سیدمحمود and رادمرد قدیری, غلامحسین},
title = {بهینه یابی و مدلسازی فرایند نانوفیلتراسیون پساب کارخانه رب گوجه فرنگی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
volume = {15},
number = {79},
month = {September},
issn = {2008-8787},
pages = {55--66},
numpages = {11},
keywords = {بهینه یابی، پساب، مدل سازی، نانوفیلتراسیون},
}
%0 Journal Article
%T بهینه یابی و مدلسازی فرایند نانوفیلتراسیون پساب کارخانه رب گوجه فرنگی
%A الغونه, علی
%A رضوی, سیدمحمدعلی
%A موسوی, سیدمحمود
%A رادمرد قدیری, غلامحسین
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2018