پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران , 2018-09-04

عنوان : ( (Agaricus Bisporus) عوامل محیطی مؤثر بر پسروی نژادی اسپاون قارچ خوراکی دکمهای سفید )

نویسندگان: مرتضی ترابی , محمد فارسی , نسرین مشتاقی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ز دیرباز تاکنون به عنوان یکی از مهمترین قارچهای خوراکی در (Agaricus bisporus) قارچ خوراکی دکمهای سفید سرتاسر جهان و از جمله کشور ما کشت و پرورش داده می شود. همچون سایر محصولات کشاورزی، قارچهای خوراکی نیز تحت تأثیر عوامل تنشزای زنده و غیرزنده بخشی از عملکرد بالقوه خود را از دست می دهند. یکی از عواملی که موجب کاهش عملکرد قارچ دکمهای میشود، پسروی نژادی یا دژنره شدن (استرومایی شدن) اسپاون قارچ خوراکی دکمهای است. در محیطکشت، حضور و عدم حضور نشاسته در محیطکشت، pH این پژوهش برخی عوامل محیطی از جمله دما، غلظت و و تأثیر آن بر نحوه رشد میسلیوم H وجود ترکیبات نفتی و واکشت گرفتن های مکرر از میسلیوم در دو نژاد هلند 737 و 2 قارچ خوراکی بررسی گردید. درتیمار آلودگی محیط کشت با مواد نفتی میسلیومها به صورت استرومایی رشد کردند و با واکشت گرفتنهای مکرر و یا افزودن نشاسته به محیط کشت نیز پدیده سکتورینگ در رشد میسلیومها ظهور کرد. در نهایت در تمامی بررسیهای انجام شده هرگونه انحراف شدید از شرایط طبیعی رشد، منجر به تغییر مورفولوژیکی در نحوه رشد میسلیومها گردید و باعث رشد غیرنرمال، و بروز سکتورینگ در سطوح مختلف گردید.

کلمات کلیدی

, اسپاون, استرومایی شدن, پسروی نژادی, سکتورینگ, قارچ خوراکی دکمهای سفید
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1070336,
author = {ترابی, مرتضی and فارسی, محمد and مشتاقی, نسرین},
title = {(Agaricus Bisporus) عوامل محیطی مؤثر بر پسروی نژادی اسپاون قارچ خوراکی دکمهای سفید},
booktitle = {پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران},
year = {2018},
location = {کرج, ايران},
keywords = {اسپاون، استرومایی شدن، پسروی نژادی، سکتورینگ، قارچ خوراکی دکمهای سفید},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T (Agaricus Bisporus) عوامل محیطی مؤثر بر پسروی نژادی اسپاون قارچ خوراکی دکمهای سفید
%A ترابی, مرتضی
%A فارسی, محمد
%A مشتاقی, نسرین
%J پانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
%D 2018

[Download]