عنوان : ( تعیین کننده های نظام های انگیزشی پذیرش سیستم HACCP مطالعه موردی: صنایع غذایی استان خراسان رضوی )
نویسندگان: هانی حمزه کلکناری , ناصر شاه نوشی فروشانی , مهدی وریدی ,چکیده
با توجه به اینکه مهمترین اصل در روند تولید و فراوری محصول، سلامت آن است، یکی از کارآمدترین روشها برای تضمین سلامت و کنترل ایمنی غذا، به کارگیری سیستم HACCP در بخش تغذیه و مراکز تهیه و توزیع غذاست. به همین دلیل، شناسایی عوامل انگیزشی مؤثر بر پذیرش این سیستم اهمیت خاصی دارد. لذا در این مقاله عوامل مؤثر بر نظامهای انگیزشی بازاری، انگیزههای مقرراتی و مسئولیتی با استفاده از دادههای 80 واحد تولیدی صنایع غذایی استان خراسان رضوی (شهرهای منتخب مشهد و چناران) در چارچوب الگوی سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط بررسی شدند. نتایج نشان داد سن و تحصیلات مدیر، شاخص بازاریابی و کارایی بر شاخص انگیزههای بازاری تأثیر مثبت و معنیدار دارند. همچنین تحصیلات مدیر و شاخص بازاریابی دارای تأثیر مثبت و معنیدار بر شاخص انگیزههای مقرراتی اند. سن مدیر، شاخص بازاریابی و کارایی نیز بر شاخص انگیزه مسئولیتی تأثیر مثبت و معنیدار دارند. با توجه به یافتهها، کاهش اندک مالیات بنگاههای دارای سیستم HACCP و برگزاری کلاسهای ترویجی و آموزش رایگان کارکنان پیشنهاد شده است.
کلمات کلیدی
مشوق؛ بازاریابی؛ کارایی؛ ایمنی مواد غذایی؛ SURE@article{paperid:1073488,
author = {حمزه کلکناری, هانی and شاه نوشی فروشانی, ناصر and وریدی, مهدی},
title = {تعیین کننده های نظام های انگیزشی پذیرش سیستم HACCP مطالعه موردی: صنایع غذایی استان خراسان رضوی},
journal = {اقتصاد کشاورزی و توسعه},
year = {2019},
volume = {26},
number = {104},
month = {March},
issn = {1022-4211},
pages = {23--45},
numpages = {22},
keywords = {مشوق؛ بازاریابی؛ کارایی؛ ایمنی مواد غذایی؛ SURE},
}
%0 Journal Article
%T تعیین کننده های نظام های انگیزشی پذیرش سیستم HACCP مطالعه موردی: صنایع غذایی استان خراسان رضوی
%A حمزه کلکناری, هانی
%A شاه نوشی فروشانی, ناصر
%A وریدی, مهدی
%J اقتصاد کشاورزی و توسعه
%@ 1022-4211
%D 2019