عنوان : ( مدل مقدار سفارش اقتصادی برای کالای فاسدشدنی با در نظر گرفتن هزینهی کاهش مدت تحویل به صورت تابعی از اندازه سفارش )
نویسندگان: مینا هروی شرق , محمدعلی پیرایش ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این مقاله مدل مقدار سفارش اقتصادی برای کالای فاسدشدنی مورد بررسی قرار میگیرد که در آن «مدت تحویل» را به عنوان متغیر قابل کنترل در نظر گرفته میشود؛ به این معنا که با صرف هزینه میتوان آن را کاهش داد. «مدت تحویل» به عنوان متغیر تصمیم وارد مدل میشود و هزینهیی با عنوان هزینهی کاهش مدت تحویل به هزینههای سیستم موجودی میافزاید. ساختار هزینهی کاهش مدت تحویل به صورت تابعی از اندازه سفارش و میزان کاهش مدت تحویل در نظر گرفته میشود. از سوی دیگر، بخشی از سفارش کالای فاسدشدنی در مدت تحویل فاسد شده و از دست میرود. لذا میتوان با کاهش مدت تحویل، هزینهی فاسد شدن و هزینهی خرید این کالاها را کاهش داد. در مدل ارائه شده، برقراری تعادل میان منافع حاصل از کاهش مدت تحویل و افزایش هزینههای آن مورد نظر است.