عنوان : ( تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی )
نویسندگان: محمود قزاقی , احمد حسن آبادی , مهران مهری ,چکیده
این مطالعه به منظور تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن 14 تا 21 روزگی انجام شد. در سن 14 روزگی، تعداد 600 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی مخلوط نر و ماده بهصورت تصادفی در 5 تیمار، 4 تکرار و 30 قطعه پرنده در هر تکرار قرار گرفتند. پنج جیره آزمایشی شامل جیره فاقد نیتروژن، ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت به نحوی تهیه شدند که در هر جیره تنها منبع آن پروتئین و اسیدهای آمینه ماده مورد آزمایش بود. میزان دفع درون زادی پایه اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین بهترتیب ۶/۳۲، ۳۰۶، ۲۴۱، ۱۰۴، ۳۵۵، ۴۹۷، ۶/۴۹ و ۱/۸۰ میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک مصرفی بهدست آمد. مقادیر قابلیت هضم استاندارد شده اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ترئونین، آرژنین، والین، ایزولوسین، لوسین و هیستیدین به عنوان اسیدهای آمینه ضروری در ذرت به ترتیب ۴۸/۹۴، ۹۶/۸۳، ۳۳/۸۸، ۸0/۸۹، ۱۵/۹۲، ۰/۹۴ و ۵۳/۹۷ درصد؛ در گندم به ترتیب ۵۴/۹۲، ۴۸/۹۵، ۸۱/۸۹، ۴۸/۸۸، ۱۱/۹۰، ۱۷/۸۴ و ۱۵/۸۴ درصد؛ در کنجاله سویا به ترتیب ۲۷/۹۵، ۰۸/۸۳، ۴7/۸۱، ۴۵/۹۱، ۸۲/۸۷، ۹2/۸۱ و ۸۷/8۵ درصد و در کنجاله گلوتن ذرت به ترتیب ۲۷/۸۶، ۲۳/۷۱، ۰۳/۷۸، ۱1/۹۰، ۲۳/۹۳، ۲۱/۷۶ و ۳۸/۷۴ درصد بهدست آمد. بهطورکلی بیشترین مقدار ضرایب قابلیت هضم استاندارد شده متیونین، لیزین و آرژنین در کنجاله سویا و ترئونین در دانه ذرت بهدست آمد. از طرف دیگر، کمترین مقدار ضرایب قابلیت هضم ایلئومی استاندارد شده برای اسیدهای آمینه مذکور به ترتیب در کنجاله گلوتن ذرت، ذرت و گندم بهدست آمد.
کلمات کلیدی
, اسید آمینه, بلدرچین ژاپنی, قابلیت هضم استاندارد شده, قابلیت هضم ظاهری@article{paperid:1074745,
author = {قزاقی, محمود and حسن آبادی, احمد and مهران مهری},
title = {تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی},
journal = {پژوهشهای علوم دامی ایران},
year = {2019},
volume = {11},
number = {3},
month = {October},
issn = {2008-3106},
pages = {353--364},
numpages = {11},
keywords = {اسید آمینه، بلدرچین ژاپنی، قابلیت هضم استاندارد شده، قابلیت هضم ظاهری},
}
%0 Journal Article
%T تعیین قابلیت هضم ظاهری و ایلئومی استاندارد شده اسیدهای آمینه ضروری ذرت، گندم، کنجاله سویا و کنجاله گلوتن ذرت در بلدرچین ژاپنی در سن سه هفتگی
%A قزاقی, محمود
%A حسن آبادی, احمد
%A مهران مهری
%J پژوهشهای علوم دامی ایران
%@ 2008-3106
%D 2019