پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (15), شماره (5), سال (2019-5) , صفحات (529-542)

عنوان : ( استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی‌اکسید و بهینه‌سازی و اندازه گیری قدرت آنتی‌اکسیدانی آن )

نویسندگان: فاطمه فرزانه مقدم , جواد سرگلزائی , شادی بلوریان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪانﻫﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ اﺻﻮﻻً ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﻨﻮﻟﯽ، ﭘﻠﯽﻓﻨﻮﻟﯽ و ﮐﺎروﺗﻨﻮﺋﯿﺪی ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ در ﻣﯿﻮه درﺧﺖ ﻋﻨﺎب ﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽﺷﻮد. ﻫﺪف از اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻬﯿﻨﻪﺳﺎزی ﺷﺮاﯾﻂ اﺳﺘﺨﺮاج ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﻨﻮﻟﯿﮏ از ﻣﯿﻮه ﻋﻨﺎب ﺑﻪ دو روش ﺣﻼﻟﯽ و روش ﺳﯿﺎل ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﮐﺮﺑﻦ دیاﮐﺴﯿﺪ ﺟﻬﺖ ﯾﺎﻓﺘﻦ ﻧﻘﺎط ﺑﻬﯿﻨﻪ اﺳﺘﺨﺮاج و ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯿﺰان ﺣﻼل ﻣﺼﺮﻓﯽ و ارزﯾﺎﺑﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﻋﺼﺎرهﻫﺎی اﺳﺘﺨﺮاﺟﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. در روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل از ﻃﺮح ﺑﺎﮐﺲ ﺑﻨﮑﻦ ﺑﺎ ﺳﻪ ﻣﺘﻐﯿﺮ دﻣﺎ، زﻣﺎن و ﻧﺴﺒﺖ ﺣﻼل و در روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ از ﻃﺮح ﻣﺮﮐﺐ ﻣﺮﮐﺰی ﺑﺎ دو ﻣﺘﻐﯿﺮ دﻣﺎ و ﻓﺸﺎر ﺟﻬﺖ ﺑﻬﯿﻨﻪﺳﺎزی اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. دﻣﺎ، زﻣﺎن و ﻧﺴﺒﺖ ﺣﻼلﻫﺎ در روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل ﺑﺮای ،43/54oC رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻞ ﺑﻪﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺮاﺑﺮ درﺻﺪ ﺑﻪدﺳﺖ آﻣﺪ و ﻧﺴﺒﺖ ﺣﻼل و دﻣﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺗﺎﺛﯿﺮ را ﺑﺮ ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻞ دارا 44/92 و 3/46 hr 3 /19oCﺑﻮدﻧﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ دﻣﺎ و ﻓﺸﺎر در روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﺑﺮای رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻞ ﺑﺮاﺑﺮ و 4 ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻞ اﺳﺘﺨﺮاﺟﯽ در 323 bar ﻣﯿﻠﯽﮔﺮم ﮔﺎﻟﯿﮏ اﺳﯿﺪ ﺑﻪ ﮔﺮم ﻋﺼﺎره ﺧﺸﮏ ﺑﻮد. در ﺧﺼﻮص ﺧﺎﺻﯿﺖ 22/74 و در روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﺑﺮاﺑﺮ 26/21ﻧﻘﻄﻪ ﺑﻬﯿﻨﻪ در روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﻮد. در ﻫﺮ دو روش ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻞ راﺑﻄﻪ 532/8 و در روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﺑﺮاﺑﺮ 581/6 در ﻧﻘﻄﻪ ﺑﻬﯿﻨﻪ در روش اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺎ ﺣﻼل ﺑﺮاﺑﺮ IC50 آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﻧﯿﺰ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺎ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ داﺷﺖ و روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﺑﺎ وﺟﻮد ﺑﺮﺧﻮرداری از ﻣﯿﺰان ﻓﻨﻮل ﮐﻤﺘﺮ دارای ﻗﺪرت آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﻮد.

کلمات کلیدی

, ﻣﯿﻮه ﻋﻨﺎب, ﺑﻬﯿﻨﻪﺳﺎزی, ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﻨﻮﻟﯽ, روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ, ﺧﺎﺻﯿﺖ آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1076571,
author = {فرزانه مقدم, فاطمه and سرگلزائی, جواد and شادی بلوریان},
title = {استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی‌اکسید و بهینه‌سازی و اندازه گیری قدرت آنتی‌اکسیدانی آن},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {15},
number = {5},
month = {May},
issn = {1735-4161},
pages = {529--542},
numpages = {13},
keywords = {ﻣﯿﻮه ﻋﻨﺎب، ﺑﻬﯿﻨﻪﺳﺎزی، ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﻨﻮﻟﯽ، روش ﻓﻮق ﺑﺤﺮاﻧﯽ، ﺧﺎﺻﯿﺖ آﻧﺘﯽاﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T استخراج ترکیبات فنولی میوه عناب با سیال فوق بحرانی کربن دی‌اکسید و بهینه‌سازی و اندازه گیری قدرت آنتی‌اکسیدانی آن
%A فرزانه مقدم, فاطمه
%A سرگلزائی, جواد
%A شادی بلوریان
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2019

[Download]