عنوان : ( تاثیر توام نانوذرات نقره/ اکسید روی بر خواص کاربردی فیلمهای بستهبندی پلیوینیل الکل )
نویسندگان: زهرا کریمی ولوجائی , محمدحسین عباسپور فرد , محمدحسین اق خانی , سعید طریقی ,چکیده
در این تحقیق، تاثیر افزودن توام نانوذرات نقره و اکسید روی در بستر پلیمر پلی وینیل الکل برای تهیه فیلم بستهبندی مواد غذایی بر خواص ساختاری و ار گرفت. آنالیز ساختاری نانوذرات توسط آزمون میکروسکوپ الکترونی عبوری بررسی شد که نشان داد نانوذرات نفیزیکی آنها مورد بررسی قرقره مورد استفاده ساختار نسبتا کروی و نانوذرات اکسید روی ساختاری میلهای و اندازه متوسط آنها به ترتیب کمتر از 32و 40نانومتر است. برای تهیه فیلم های نانوکامپوزیتی، نانوذرات نقره و اکسید روی به صورت مجزا و توام )ترکیبی( در سطح 3%با روش همزدن حلالی به شبکهپلی وینیل الکل، اضافهشد. نحوه پراکنش نانوذرات در بستر پلیمر و ویژگی سطحی نانوکامپوزیتها با استفاده از آزمون میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت. نمای سطحی فیلمها نشان داد که در همه نانوکامپوزیتها، نانو ذرات نقره و اکسید روی به طور یکنواخت پخش شدند. با استفاده از طیف سنجی مادون قرمز و پراش پرتو ایکس مشخص گردید که پیوند بین زنجیرههای پلیمری پلی وینیل الکل و نانوذرات نقره و اکسید روی برقرارو دارای ساختار کریستالیاست. با افزودن توام نانوذرات نقره و اکسید روی در بستر پلیمر، مقاومت کششیحدود 120%افزایش و ازدیاد طول و میزان نفوذ پذیری فیلمها نسبت به بخار آببه ترتیب حدود20%و75%کاهش یافت
کلمات کلیدی
, پلی وینیل الکل, نانوذرات اکسید روی, نانوذرات نقره, نانوکامپوزیتها@article{paperid:1077013,
author = {کریمی ولوجائی, زهرا and عباسپور فرد, محمدحسین and اق خانی, محمدحسین and طریقی, سعید},
title = {تاثیر توام نانوذرات نقره/ اکسید روی بر خواص کاربردی فیلمهای بستهبندی پلیوینیل الکل},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
volume = {15},
number = {4},
month = {July},
issn = {1735-4161},
pages = {407--417},
numpages = {10},
keywords = {پلی وینیل الکل، نانوذرات اکسید روی، نانوذرات نقره، نانوکامپوزیتها},
}
%0 Journal Article
%T تاثیر توام نانوذرات نقره/ اکسید روی بر خواص کاربردی فیلمهای بستهبندی پلیوینیل الکل
%A کریمی ولوجائی, زهرا
%A عباسپور فرد, محمدحسین
%A اق خانی, محمدحسین
%A طریقی, سعید
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2019