عنوان : ( ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی )
نویسندگان: صابر تراب احمدی , بهرام عابدی , سید فرهاد صابر علی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
چکیده پسته یکی از مهمترین محصولات باغبانی است که نقش مهمی را در صادرات و درآمد ارزی کشور ایفا میکند. در سالیان اخیر وجود برخی مشکلات تغذیهای و مدیریتی باعث کاهش عملکرد این محصول شده است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر محلولپاشی ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد کمی و کیفی پسته انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل ترکیبات آمینواسیدی (آمینوسورن) و عصاره جلبک دریایی (آسکوفیلوم نودوسوم) در سه سطح صفر، 1 و 2 میلیگرم در لیتربود. نتایج نشان داد که تمامی صفات مورد بررسی بجز درصد خندانی و عرض خوشه تحت تأثیر تیمار آمینوسورن در سطح احتمال 1% معنیدار شد. اثر تیمار عصاره جلبک دریایی روی صفات وزن خوشه، تعداد پسته در خوشه، طول خوشه، میزان کلروفیل کل و کاروتنوئید در سطح احتمال 1% معنیدار بود. با توجه به اثر متقابل ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی، بیشترین وزن خوشه (33/68 گرم)، تعداد پسته در خوشه (33/28)، طول خوشه (8/22 سانتیمتر)، میزان کلروفیل و کاروتنوئید (به ترتیب 95/3 و 759/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر برگ) در تیمار 2 میلی گرم در لیتر آمینوسورن+ 2 میلی گرم در لیتر عصاره جلبک دریایی به دست آمد. بر اساس نتایج این تحقیق ترکیب کودهای حاوی اسید آمینه و جلبک دریایی میتواند نقش بسزایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه پسته ایفا کند.
کلمات کلیدی
, آمینوسورن, آسکوفیلوم نودوسوم, کلروفیل, محلولپاشی, وزن خوشه@article{paperid:1077766,
author = {تراب احمدی, صابر and عابدی, بهرام and سید فرهاد صابر علی},
title = {ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی},
journal = {دانش کشاورزی و تولید پایدار},
year = {2020},
volume = {29},
number = {4},
month = {January},
issn = {2476-4310},
pages = {201--216},
numpages = {15},
keywords = {آمینوسورن، آسکوفیلوم نودوسوم، کلروفیل، محلولپاشی، وزن خوشه},
}
%0 Journal Article
%T ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی
%A تراب احمدی, صابر
%A عابدی, بهرام
%A سید فرهاد صابر علی
%J دانش کشاورزی و تولید پایدار
%@ 2476-4310
%D 2020