دانش کشاورزی و تولید پایدار, دوره (29), شماره (4), سال (2020-1) , صفحات (201-216)

عنوان : ( ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی )

نویسندگان: صابر تراب احمدی , بهرام عابدی , سید فرهاد صابر علی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

چکیده پسته یکی از مهم‌ترین محصولات باغبانی است که نقش مهمی را در صادرات و درآمد ارزی کشور ایفا می‌کند. در سالیان اخیر وجود برخی مشکلات تغذیه‌ای و مدیریتی باعث کاهش عملکرد این محصول شده است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر محلول‌پاشی ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد کمی و کیفی پسته انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل ترکیبات آمینواسیدی (آمینوسورن) و عصاره جلبک دریایی (آسکوفیلوم نودوسوم) در سه سطح صفر، 1 و 2 میلی‌گرم در لیتربود. نتایج نشان داد که تمامی صفات مورد بررسی بجز درصد خندانی و عرض خوشه تحت تأثیر تیمار آمینوسورن در سطح احتمال 1% معنی‌دار شد. اثر تیمار عصاره جلبک دریایی روی صفات وزن خوشه، تعداد پسته در خوشه، طول خوشه، میزان کلروفیل کل و کاروتنوئید در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود. با توجه به اثر متقابل ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی، بیشترین وزن خوشه (33/68 گرم)، تعداد پسته در خوشه (33/28)، طول خوشه (8/22 سانتی‌متر)، میزان کلروفیل و کاروتنوئید (به ترتیب 95/3 و 759/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر برگ) در تیمار 2 میلی گرم در لیتر آمینوسورن+ 2 میلی گرم در لیتر عصاره جلبک دریایی به دست آمد. بر اساس نتایج این تحقیق ترکیب کودهای حاوی اسید آمینه و جلبک دریایی می‌تواند نقش بسزایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه پسته ایفا کند.

کلمات کلیدی

, آمینوسورن, آسکوفیلوم نودوسوم, کلروفیل, محلول‌پاشی, وزن خوشه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1077766,
author = {تراب احمدی, صابر and عابدی, بهرام and سید فرهاد صابر علی},
title = {ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی},
journal = {دانش کشاورزی و تولید پایدار},
year = {2020},
volume = {29},
number = {4},
month = {January},
issn = {2476-4310},
pages = {201--216},
numpages = {15},
keywords = {آمینوسورن، آسکوفیلوم نودوسوم، کلروفیل، محلول‌پاشی، وزن خوشه},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی برخی صفات کمی و کیفی گیاه پسته در پاسخ به ترکیبات آمینواسیدی و عصاره جلبک دریایی
%A تراب احمدی, صابر
%A عابدی, بهرام
%A سید فرهاد صابر علی
%J دانش کشاورزی و تولید پایدار
%@ 2476-4310
%D 2020

[Download]