عنوان : ( افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب گلاب با استفاده از پوشش خوراکی ژل آلوئهورا و اسانس آویشن شیرازی )
نویسندگان: منا قاضی مقدم , یحیی سلاح ورزی , بهرام عابدی ,چکیده
سیب گلاب از ارقام تجاری ایران است که به دلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوه ای شدن در اثر آسیب های مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. در پژوهش حاضر، اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) در دو سطح (30%و60 % حجمی- حجمی) به صورت مجزا یا در ترکیب با اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) با غلظت 120 میکرولیتر بر لیتر روی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ترکیبات فعال و ویژگی های حسی سیب گلاب مشهد طی 28 روز انبارمانی (دمای 1±1 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی90- 85 درصد) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش ژل آلوئه ورا60 % به همراه اسانس آویشن شیرازی در کاهش از دست دادن وزن وشاخص رسیدگی تاثیر گذار بود به طوری که کاهش وزن و شاخص رسیدگی در این تیمار به ترتیب 8/3 و4/31 درصد در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد. هم چنین تیمارهای مذکور، منجر به حفظ ظرفیت جاروب کنندگی راذیکال DPPH و تجمع فنول کل میوه های تیمار شده با پوشش آلوئه ورا غنی شده با اسانس آویشن شیرازی شدند. بیشترین تاثیر بر کاهش نرم شدن بافت سیب گلاب نیز در پوشش ژل آلوئه ورا 60 درصد (5/55 %) و پوشش ژل آلوئه ورا 60 درصد حاوی اسانس-آویشن شیرازی (2/62%) درمقایسه با شاهد مشاهده شد. ازسوی دیگر نتایج ارزیابی حسی مشخص نمود که پوشش ژل-آلوئه ورا در ترکیب با اسانس آویشن شیرازی اثر منفی بر طعم و ظاهر سیب گلاب نداشت.
کلمات کلیدی
, ارزیابی حسی, کاهش وزن, عمرپس ازبرداشت, محتوی فنول کل@article{paperid:1078384,
author = {قاضی مقدم, منا and سلاح ورزی, یحیی and عابدی, بهرام},
title = {افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب گلاب با استفاده از پوشش خوراکی ژل آلوئهورا و اسانس آویشن شیرازی},
journal = {علوم باغبانی ایران},
year = {2021},
volume = {51},
number = {4},
month = {February},
issn = {2008-482X},
pages = {899--911},
numpages = {12},
keywords = {ارزیابی حسی، کاهش وزن، عمرپس ازبرداشت، محتوی فنول کل},
}
%0 Journal Article
%T افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب گلاب با استفاده از پوشش خوراکی ژل آلوئهورا و اسانس آویشن شیرازی
%A قاضی مقدم, منا
%A سلاح ورزی, یحیی
%A عابدی, بهرام
%J علوم باغبانی ایران
%@ 2008-482X
%D 2021