پژوهشهای علوم دامی ایران, دوره (13), شماره (2), سال (2022-5) , صفحات (275-290)

عنوان : ( تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنـزیمی بر مرفولوژی روده کوچک و عملکرد جوجه‌های گوشتی در دوره 24 – 11 روزگی )

نویسندگان: سیدمحمدرضا صلواتی , ابوالقاسم گلیان , احمد حسن آبادی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این پژوهش بمنظور بررسی اثر فرآوری حرارتی بر انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ظاهری پروتئین و ماده خشک گنــدم به روش جمع‌آوری کـل فضـولات با استفاده از 96 قطعه جوجه گوشتی مخلــوط دوجنس سویـه راس 308 در ســن 21 – 18روزگی با جیره حاوی 11/70 درصد گندم‌ بنحوی که تنها منبع انرژی و پروتئین جیره ها یکی از چهار گندم فرآوری شده ویا نشده بود انجام شد. همچنین آزمایشی بمنظـور بررسـی عملکرد 576 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در ســن 24- 11روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 2 × 4 شامل 8 تیمار با 6 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار طراحی شد. گندم های مورد استفاده فرآوری نشده و یا فرآوری شده در کاندیشنر با دمـاهـای C° (55، 70 و 85) به مدت 5/2 دقیقه با و بدون مکمل آنزیمی بودند. فــرآوری حرارتی منجر به افزایش انرژی قابل متابولیسم ظاهری در دمـای C° 85 به میزان 32/5 درصد و تأثیر معنی‌داری بر افزایش وزن بدن، وزن روزانه و مصرف خوراک گردید. فرآوری حرارتی گندم بر وزن نسبی ران‌ها، سینه، چربی محوطه شکمی، ژژنوم و ایلئوم اثر معنی‌داری داشت و همچنین ارتفاع و پهنای ویلی را بطور معنی داری افزایش داد. مکمل آنزیمی باعث بهبود معنی‌دار افزایش وزن بدن، وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، کاهش وزن ایلئوم و پهنای ویلی شد. با توجه به نتایج بدست آمده فرآوری حرارتی گندم باعث بهبود معنی‌دار انرژی قابل متابولیسم ظاهری، مـرفولوژی روده کوچک و فعالیت میکروبی ناحیه ژژنوم جوجـه‌های گوشتـی در سـن 24- 11 روزگی می‌شود.

کلمات کلیدی

, آنزیم, جوجه گوشتی, عملکرد, فرآوری حرارتی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1078687,
author = {صلواتی, سیدمحمدرضا and گلیان, ابوالقاسم and حسن آبادی, احمد},
title = {تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنـزیمی بر مرفولوژی روده کوچک و عملکرد جوجه‌های گوشتی در دوره 24 – 11 روزگی},
journal = {پژوهشهای علوم دامی ایران},
year = {2022},
volume = {13},
number = {2},
month = {May},
issn = {2008-3106},
pages = {275--290},
numpages = {15},
keywords = {آنزیم، جوجه گوشتی، عملکرد، فرآوری حرارتی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنـزیمی بر مرفولوژی روده کوچک و عملکرد جوجه‌های گوشتی در دوره 24 – 11 روزگی
%A صلواتی, سیدمحمدرضا
%A گلیان, ابوالقاسم
%A حسن آبادی, احمد
%J پژوهشهای علوم دامی ایران
%@ 2008-3106
%D 2022

[Download]