عنوان : ( اثر عصاره و اسانس شش گونه گیاه دارویی بر کنترل آفت و کیفیت خربزه رقم خاتونی )
نویسندگان: امنه رییسی , حسین آروئی , سید محسن نبوی کلات , سیدحسین نعمتی ,چکیده
بهمنظور بررسی اثر عصاره آبی و اسانس شش گونه گیاهی دارویی متعلق به تیرههای گیاهی نعناع (Lamiaceae) و چتریان (Apiaceae) بر کنترل برخی آفتهای مهم و ویژگیهای کیفی میوه خربزه (رقم خاتونی) آزمایشی در منطقه بشرویه (با مختصات جغرافیایی: طول chr(\\\'39\\\')27°57 شرقی و عرض chr(\\\'39\\\')53°33 شمالی) در سال زراعی 96-1395 انجام شد. طرح آماری مورد استفاده بلوک کامل تصادفی با 20 تیمار و 3 تکرار بود. تیمارهای آزمایش شامل(کنترل شیمیایی، عدم کاربرد عصاره آبی و اسانس، عصاره آبی آنغوزه با غلظتهای 8، 10 و 12%، اسانسهای رزماری، اسطوخودوس، نعناع فلفلی، رازیانه و زیره سیاه با غلظتهای 2، 5/2 و 3%) بود. نتیجهها نشان داد که اثر تیمار بر جمعیت مگس سفید، سرخورطومی، کنه، شمار میوه سالم و آسیب دیده معنیدار بود. مقایسه میانگینها نشان داد که اثر عصاره آبی آنغوزه و اسانس رزماری، اسطوخودوس، زیره سیاه، نعناع فلفلی و رازیانه بر جمعیت مگس سفید بیتاثیر بود، اما عصاره آبی 12% آنغوزه بر جمعیت سرخرطومی و غلظتهای 3% اسانس رزماری و زیره سیاه بر جمعیت کنه تاثیر معنیدار داشت. این تیمارها، بدون تفاوت معنیدار با کنترل شیمیایی بودند. همچنین بیشترین شمار میوه سالم و کمترین میوه آسیب دیده در تیمارهای عصاره آبی 12% آنغوزه و اسانس3% زیره سیاه و نعناع فلفلی مشاهده شد.
کلمات کلیدی
, مگس جالیز, رزماری, زیره سیاه, نعناع فلفلی@article{paperid:1078859,
author = {رییسی, امنه and آروئی, حسین and سید محسن نبوی کلات and نعمتی, سیدحسین},
title = {اثر عصاره و اسانس شش گونه گیاه دارویی بر کنترل آفت و کیفیت خربزه رقم خاتونی},
journal = {علوم و فنون باغبانی ایران},
year = {2019},
volume = {21},
number = {1},
month = {November},
issn = {1680-7154},
pages = {41--48},
numpages = {7},
keywords = {مگس جالیز، رزماری، زیره سیاه، نعناع فلفلی},
}
%0 Journal Article
%T اثر عصاره و اسانس شش گونه گیاه دارویی بر کنترل آفت و کیفیت خربزه رقم خاتونی
%A رییسی, امنه
%A آروئی, حسین
%A سید محسن نبوی کلات
%A نعمتی, سیدحسین
%J علوم و فنون باغبانی ایران
%@ 1680-7154
%D 2019