عنوان : ( اثر آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی به همراه نمونه تجاری بر عملکرد، غلظت کلسیم و فسفر استخوان و سرم خون در جوجههای گوشتی )
نویسندگان: مهدی کسرایی , ریحانه سریری , علیرضا حسابی نامقی , محمدرضا نصیری , احمد آسوده ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
این پژوهش با هدف مقایسه اثر افزودن آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی با نمونه تجاری بر عملکرد، فراسنجههای رشد و غلظت کلسیم و فسفر با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل تیمار اول: جیره پایه (بدون آنزیم)، تیمار دوم: جیره پایه همراه با آنزیم فیتاز ناتافوس، تیمار سوم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی باسیلوس سابتلیس، تیمار چهارم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی اشرشیاکلی و تیمار پنجم: جیره پایه همراه با آنزیم تولیدی قارچ آسپرژیلوس نایجر بودند. نتایج نشان داد که افزودن آنزیم به جیرهها سبب کاهش خوراک مصرفی در دوره رشد، پایانی و کل دوره شد (05/0>P). افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در تمامی دورهها شد (05/0>P). سن و وزن در نقطه عطف تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). بیشترین غلظت فسفر خون در 21 روزگی متعلق به گروه مصرفکننده آنزیم تجاری بود (05/0>P). میزان فسفر و درصد خاکستر استخوان به طور معنیداری تحت تاثیر آنزیمهای مصرفی قرار گرفت (05/0>P). در کل افزودن آنزیم فیتاز به جیرهها سبب بهبود ضریب تبدیل و کاهش مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد و اختلافی بین آنزیم تجاری و آنزیمهای تولیدی مشاهده نشد.
کلمات کلیدی
آنزیم فیتاز جوجه گوشتی عملکرد رشد غلظت کلسیم و فسفر@article{paperid:1079233,
author = {مهدی کسرایی and ریحانه سریری and علیرضا حسابی نامقی and نصیری, محمدرضا and آسوده, احمد},
title = {اثر آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی به همراه نمونه تجاری بر عملکرد، غلظت کلسیم و فسفر استخوان و سرم خون در جوجههای گوشتی},
journal = {تحقیقات تولیدات دامی},
year = {2020},
volume = {8},
number = {4},
month = {March},
issn = {2252-0872},
pages = {79--90},
numpages = {11},
keywords = {آنزیم فیتاز جوجه گوشتی عملکرد رشد غلظت کلسیم و فسفر},
}
%0 Journal Article
%T اثر آنزیمهای فیتاز نوترکیب باکتریایی و قارچی به همراه نمونه تجاری بر عملکرد، غلظت کلسیم و فسفر استخوان و سرم خون در جوجههای گوشتی
%A مهدی کسرایی
%A ریحانه سریری
%A علیرضا حسابی نامقی
%A نصیری, محمدرضا
%A آسوده, احمد
%J تحقیقات تولیدات دامی
%@ 2252-0872
%D 2020