عنوان : ( تاثیر سطوح مختلف شوری(کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون(Pimpinella anisum. L)توده استان مرکزی شهرستان خمین )
نویسندگان: وحید امیری منفرد , رضا توکل افشاری , محمدرضا جهانسوز ,چکیده
در بسیاری از مطالعات خواص دارویی و تأثیر انیسون بر ساز و کارهای فعالیت بدن به اثبات رسیدهاست. تنش شوری از تنش های غیر زنده مهم است که اثرات زیانباری بر جوانه زنی بذرها دارد. به منظور بررسی تأثیر دما بر جوانه زنی گیاه انیسون تحت تنش شوری آزمایشی به صورت فاکتوریل با شش سطح دما ( 5، 10، 15، 20، 25، 30) بر حسب درجه سانتی گراد و هفت سطح تنش شوری شامل (صفر، 2-، 4-، 6-، 8-، 10-، 12-بار) از کلرید سدیم انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، زمان تا 50 درصد جوانه زنی و زمان تا 90 درصد جوانه زنی به طور معنی داری تحت تاثیر شوری، دما و اثر متقابل آن ها قرار گرفت. افزایش سطوح شوری به طور معنیداری باعث کاهش همه صفات مورد مطالعه شد. در دمای کم تر از دمای 10 درجه سانتی گراد (5 درجه سانتی گراد)، درصد جوانه زنی به طور معنیداری پایین بود. با توجه به اینکه مشکل شوری در مناطقی است که مشکل دمای بالا هم دارند بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که بذر انیسون به شوری و گرما حساس میباشد.
کلمات کلیدی
, خواص دارویی, پارامترهای جوانه زنی, تحمل به تنش, درجه حرارت, کلرید سدیم@article{paperid:1080428,
author = {وحید امیری منفرد and توکل افشاری, رضا and محمدرضا جهانسوز},
title = {تاثیر سطوح مختلف شوری(کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون(Pimpinella anisum. L)توده استان مرکزی شهرستان خمین},
journal = {علوم و فناوری بذر ایران},
year = {2020},
volume = {9},
number = {1},
month = {June},
issn = {2322-2646},
pages = {45--56},
numpages = {11},
keywords = {خواص دارویی، پارامترهای جوانه زنی، تحمل به تنش، درجه حرارت، کلرید سدیم},
}
%0 Journal Article
%T تاثیر سطوح مختلف شوری(کلرید سدیم) و دما بر پارامترهای جوانه زنی بذر گیاه انیسون(Pimpinella anisum. L)توده استان مرکزی شهرستان خمین
%A وحید امیری منفرد
%A توکل افشاری, رضا
%A محمدرضا جهانسوز
%J علوم و فناوری بذر ایران
%@ 2322-2646
%D 2020