Title : ( اثر اسید هیومیک روی برخی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی انار رقم اردستانی )
Authors: Sohrab Davarpanah , Ali Tehranifar , Gholam Hossein Davarynejad , abadia , Reza Khorassani ,
Abstract
بهمنظور بررسی تأثیر محلولپاشی اسید هیومیک بر عملکرد و ویژگیهای کیفی میوه انار، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در شهرستان مهولات در طی سالهای 1343 و 1344 انجام پذیرفت. محلولپاشی اسید هیومیک با چهار غلظت 2666 و 3666 میلیگرم در لیتر( در دو مرحله تمام گل و یک ماه بعد از تمام گل انجام پذیرفت. نتایج ، )صفر )تیمار شاهد(، 1666 بهدست آمده نشان داد که محلولپاشی اسید هیومیک اثر معنیداری بر عملکرد، تعداد میوه در درخت، میانگین وزن و اندازه میوه داشت. بیشترین عملکرد و تعداد میوه در درخت با غلظت 3666 میلیگرم در لیتر اسید هیومیک بهدست آمد، درحالیکه بیشترین وزن و اندازه میوه با غلظت 2666 میلیگرم در لیتر حاصل شد. علاوه بر این، محلولپاشی اسید هیومیک منجر به افزایش مواد جامد محلول، pH ، آنتوسیانین کل و کربوهیدرات کل و کاهش اسید قابل تیتر نسبت به تیمار شاهد گردید. محلولپاشی اسید هیومیک تأثیری بر ظرفیت آنتیاکسیدانی و فنل کل عصاره میوه نداشت. کاربرد اسید هیومیک سبب افزایش غلظت عناصر نیتروژن، پتاسیم و روی و کاهش غلظت فسفر در برگ شد، درحالیکه تأثیری بر غلظت عناصر کلسیم و آهن در برگ نداشت. بهطورکلی نتایج بهدست آمده نشان داد که محلولپاشی اسید هیومیک منجر به افزایش عملکرد از طریق افزایش در تعداد میوه، اندازه و وزن میوه شده و همچنین سبب بهبود شاخصهای کیفی میوه انار شده است.