Title : ( رتبهبندی و بررسی اثر ویژگیهای زعفران بر ترجیحات مصرف کنندگان )
Authors: amirhossein tohidi , Mohammad Ghorbani , Ali Reza Karbasi , Ahmadreza Asgharpourmasouleh , B. Hasani ,Abstract
چکیده امروزه با توجه به شدت رقابت و تغییرات مداوم در شرایط محیطی، شناسایی نیازها و خواسته های مصرف کنندگان برای کسب مزیت رقابتی در بازارهای داخلی و بین المللی امری ضروری می باشد. زعفران یکی از محصولات کشاورزی مهم و ارزشمند ایران به شمار می رود و برای رشد بازار آن لازم است که به ترجیحات مصرف کنندگان این محصول توجه شود. لذا، هدف اصلی این مطالعه رتبه بندی و بررسی اثر ویژگی های زعفران بر مطلوبیت مصرف کنندگان این محصول در شهر مشهد می باشد. در این مطالعه، برای ویژگی های نام تجاری، نوع بسته بندی و وزن به ترتیب 3، 3 و 8 سطح در نظر گرفته شده است و در سال 1398، اطلاعات مربوط به 400 پاسخ دهنده با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای (با انتساب متناسب) از 13 منطقه مشهد جمع آوری گردید. نتایج مطالعه با استفاده از تحلیل متقارن نشان داد که وزن زعفران عرضه شده به بازار و نوع بسته بندی ویژگی های مهم تأثیرگذار بر ترجیحات خرید مصرف کنندگان می باشند. در تحلیلی جزئی تر و با در نظر گرفتن سطوح ویژگی ها، نتایج مطالعه مؤید آن است که بیشترین مقادیر مطلوبیت مربوط به زعفران پاکتی با وزن 608/4 گرم می باشد. با توجه به نتایج مطالعه، به شرکت های زعفران توصیه می گردد که در تنظیم راهبردهای بازاریابی برای گروه های مختلف مصرف کنندگان به ترجیحات آن ها در بازارهای هدف توجه ویژه ای داشته باشند.
Keywords
, بازاریابی, رفتار مصرف کننده, تحلیل متقارن@article{paperid:1082091,
author = {Tohidi, Amirhossein and Ghorbani, Mohammad and Karbasi, Ali Reza and Asgharpourmasouleh, Ahmadreza and بهروز حسنی مهموئی},
title = {رتبهبندی و بررسی اثر ویژگیهای زعفران بر ترجیحات مصرف کنندگان},
journal = {زراعت و فناوری زعفران},
year = {2021},
volume = {9},
number = {1},
month = {April},
issn = {2383-1529},
pages = {91--106},
numpages = {15},
keywords = {بازاریابی، رفتار مصرف کننده، تحلیل متقارن},
}
%0 Journal Article
%T رتبهبندی و بررسی اثر ویژگیهای زعفران بر ترجیحات مصرف کنندگان
%A Tohidi, Amirhossein
%A Ghorbani, Mohammad
%A Karbasi, Ali Reza
%A Asgharpourmasouleh, Ahmadreza
%A بهروز حسنی مهموئی
%J زراعت و فناوری زعفران
%@ 2383-1529
%D 2021