عنوان : ( اثر کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر اجزاء عملکرد پسته رقم احمد آقایی )
نویسندگان: بهرام عابدی ,چکیده
پسته یکی از محصولات مهم خشکباری است که جایگاه خاصی را در بین محصولات کشاورزی داراست. در سالیان اخیر میزان عملکرد و تولید پسته کمتر از رشد جهانی بوده است که یکی از دلایل مهم آن تغذیه نامناسب باغات پسته میباشد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تأثیر محلولپاشی کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر عملکرد کمی و کیفی پسته مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل محلولپاشی ترکیبات آمینواسیدی (آمینوسورن) و عصاره جلبک دریایی هر دو در سه سطح (0، 1 و 2 میلیگرم در لیتر) بود. در بین تیمارهای مورد بررسی، کاربرد آمینوسورن تأثیر مثبت بیشتری را نسبت به عصاره جلبک دریایی، بر عملکرد داشت. تیمار درختان پسته با غلظتهای مختلف آمینوسورن و عصاره جلبک دریایی اختلاف معنیداری را در انس پسته و عملکرد درخت نسبت به نمونههای شاهد نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش مشخص شد که تیمار کاربرد توأم آمینوسورن و جلبک دریایی در غلظت 2 میلی گرم در لیتر نسبت به بقیه تیمارها بهترین نتیجه را از نظر تأثیر بر عملکرد (58/4 کیلوگرم در درخت)، میزان سطح برگ (8/109 سانتیمتر مربع) و انس پسته (8/18) داشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که ترکیب کودهای حاوی اسید آمینه و جلبک دریایی میتواند نقش بسزایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه پسته ایفا کند.
کلمات کلیدی
انس آمینوسورن آهن برگ سطح برگ محلولپاشی@article{paperid:1082139,
author = {عابدی, بهرام},
title = {اثر کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر اجزاء عملکرد پسته رقم احمد آقایی},
journal = {پژوهش های میوه کاری},
year = {2020},
volume = {4},
number = {2},
month = {March},
issn = {2538-4376},
pages = {95--106},
numpages = {11},
keywords = {انس آمینوسورن آهن برگ سطح برگ محلولپاشی},
}
%0 Journal Article
%T اثر کودهای حاوی اسیدهای آمینه و عصاره جلبک دریایی بر اجزاء عملکرد پسته رقم احمد آقایی
%A عابدی, بهرام
%J پژوهش های میوه کاری
%@ 2538-4376
%D 2020