تولیدات دامی, سال (2021-6)

عنوان : ( بررسی تأثیر استفاده از دانه گندم فرآوری شده با حرارت در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی )

نویسندگان: سیدمحمدرضا صلواتی , احمد حسن آبادی , محسن تیموری , علی اکبر سالاری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

تأثیر فرآوری حرارتی گندم و آنزیم بر انرژی قابل متابولیسم ظاهری و قابلیت هضم پروتئین و ماده خشک آن و تأثیر استفاده از آنها در جیره بر عملکرد رشد، مورفولوژی ژژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه‌های گوشتی بررسی شد. به همین منظور از 480 قطعه جوجه گوشتی در یک آزمایش فاکتوریـل 2×4 با سه سطح فرآوری حرارتی گندم در دماهای 55، 70 و 85 درجه سانتیگراد به‌مدت 5/2 دقیقه (همراه با یک تیمار بدون فرآوری) و آنزیم روابیو (صفر و 500 گرم در تن خوراک) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، شش تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار در سن 42-25 روزگی استفاده شد. فرآوری حرارتی گندم در 55 و 85 درجه باعث افزایش انرژی قابل متابولیسم ظاهری آن نسبت به تیمار بدون فرآوری شد؛ به‌طوری که انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دمـای 85 درجه سانتیگراد، 49/2 درصد بیشتر از گندم فرآوری نشده بود (05/0>P). مکمل آنزیمی انرژی قابل متابولیسم گندم را به‌طور معنی‌داری افزایش داد (05/0>P). فرآوری گندم در هر سه دما ارتفاع ویلی‌های ژژنوم را نسبت به گروه بدون فرآوری کاهش داد (01/0>P). فرآوری گندم در دماهای 70 و 85 درجه سانتیگراد جمعیت لاکتوباسیل‌ها را نسبت به تیمار بدون فرآوری افزایش داد (05/0=P). استفاده از آنزیم در جیره باعث کاهش مصرف خوراک جوجه‌ها و کاهش ارتفاع ویلی‌های ژژنوم شد (05/0>P). بر اساس نتایج این آزمایش، استفاده از مکمل آنزیمی و فرآوری حرارتی دانه گندم انرژی قابل متابولیسم ظاهری آن را بهبود می‌بخشند اما تأثیری بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی ندارند.

کلمات کلیدی

, جوجه گوشتی, عملکرد, فرآوری حرارتی, گندم, مکمل آنزیمی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1085522,
author = {سیدمحمدرضا صلواتی and حسن آبادی, احمد and تیموری, محسن and سالاری, علی اکبر},
title = {بررسی تأثیر استفاده از دانه گندم فرآوری شده با حرارت در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی},
journal = {تولیدات دامی},
year = {2021},
month = {June},
issn = {2009-6776},
keywords = {جوجه گوشتی، عملکرد، فرآوری حرارتی، گندم، مکمل آنزیمی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی تأثیر استفاده از دانه گندم فرآوری شده با حرارت در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی
%A سیدمحمدرضا صلواتی
%A حسن آبادی, احمد
%A تیموری, محسن
%A سالاری, علی اکبر
%J تولیدات دامی
%@ 2009-6776
%D 2021

[Download]