عنوان : ( بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی )
نویسندگان: حسین نظری , علیرضاا سالارزاده , امید صفری , مازیار یحیوی ,چکیده
پودر ماهی از مهم ترین ترکیبات موجود در جیره های غذایی آبزیان محسوب می شود. آزﻣﺎیشی 63 روزه جهت بررسی تاثیر ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ (10، 20، 30، 40، 50 و 100 درﺻﺪ) ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ پروتئین ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺑﺎ ﭘﻮدر ماهی در جیره غذایی ماهی ﭘﺎﻛﻮ (Piaractus brachypomus، گرم 1/36±45/12) ﺑﺮ ﺷﺎخص های ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ، ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ، میزان ﺑﻘﺎ، میزان قابلیت هضم جیره، فعالیت آنزیم های گوارشی و ﻛﺒﺪى و شاخص های هماتوایمنولوژیکی اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. بیش ترین میزان معنی داری (0/05>p) وزن نهایی و میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و کم ترین ﻣﻘﺪار ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ در ماهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ 40 درﺻﺪ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻧﺴﺒﺖ ﺗﺮى یدوتیرونین ﺑﻪ تیروکسین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه از 20 تا 100 درصد ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ شاهد به طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). روﻧﺪ ﻛﺎهشی معنی دارى در میزان ﻛﻠﺴﺘﺮول ﺗﺎم، ﺗﺮى گلیسرید، لیپوپروتئین های ﺑﺎ ﭼﮕﺎلی ﭘﺎیین و بسیار پایین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﺸﺎهده ﺷﺪ (0/05>p). ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻣﻘﺪار ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺤﻤﻞ ﮔﻠﻮﻛﻮسینولات و فیتات در جیره غذایی ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ ﻛﻪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ بیش ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬایی می ﺷﻮد، ﺑﻪ ترتیب در داﻣﻨﻪ 5/22-4/90 میکروﻣﻮل ﺑﺮ ﮔﺮم ﻣﺎده ﺧﺸﻚ و 6/52-6/12 ﮔﺮم ﺑﺮ کیلوﮔﺮم ﻗﺮار دارد. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ میزان فعالیت آنزیم های ﮔﻮارشی آمیلاز، لیپاز و تریپسین در روده ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى آزﻣﺎیشی به طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). ﺑﺮﺣﺴﺐ تکنیک ﺧﻂ ﺷﻜﺴﺘﻪ، بیش ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه (1/91 درﺻﺪ وزن ﺑﺪن در روز) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از 40/2 درﺻﺪ ﺟﺎﻳﮕﺰینی ﭘﻮدرﻣﺎهی ﺑﺎ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به دﺳﺖ آمد.
کلمات کلیدی
ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ؛ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ؛ ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ؛ اﻳﻤﻨﻲ؛ ﻗﺎبلیت هضم؛ آﻧﺰﻳﻢ های ﮔﻮارﺷﻲ@article{paperid:1085872,
author = {حسین نظری and علیرضاا سالارزاده and صفری, امید and مازیار یحیوی},
title = {بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2021},
volume = {13},
number = {1},
month = {June},
issn = {2717-1388},
pages = {347--362},
numpages = {15},
keywords = {ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ؛ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ؛ ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ؛ اﻳﻤﻨﻲ؛ ﻗﺎبلیت هضم؛ آﻧﺰﻳﻢ های ﮔﻮارﺷﻲ},
}
%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی
%A حسین نظری
%A علیرضاا سالارزاده
%A صفری, امید
%A مازیار یحیوی
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2021