محیط زیست جانوری, دوره (13), شماره (1), سال (2021-6) , صفحات (347-362)

عنوان : ( بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی )

نویسندگان: حسین نظری , علیرضاا سالارزاده , امید صفری , مازیار یحیوی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

پودر ماهی از مهم ­ترین ترکیبات موجود در جیره­ های غذایی آبزیان محسوب می ­شود. آزﻣﺎیشی 63 روزه جهت بررسی تاثیر ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ (10، 20، 30، 40، 50 و 100 درﺻﺪ) ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ پروتئین ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﺑﺎ ﭘﻮدر ماهی در جیره غذایی ماهی ﭘﺎﻛﻮ (Piaractus brachypomus، گرم 1/36±45/12) ﺑﺮ ﺷﺎخص های ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ، ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ، میزان ﺑﻘﺎ، میزان قابلیت هضم جیره، فعالیت آنزیم های گوارشی و ﻛﺒﺪى و شاخص های هماتوایمنولوژیکی اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. بیش ترین میزان معنی داری (0/05>p) وزن نهایی و میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و کم ترین ﻣﻘﺪار ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬاﻳﻲ در ماهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ 40 درﺻﺪ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به ­دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻧﺴﺒﺖ ﺗﺮى یدوتیرونین ﺑﻪ تیروکسین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى ﺗﻐﺬﻳﻪ ﺷﺪه از 20 تا 100 درصد ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ شاهد به ­طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). روﻧﺪ ﻛﺎهشی معنی دارى در میزان ﻛﻠﺴﺘﺮول ﺗﺎم، ﺗﺮى گلیسرید، لیپوپروتئین های ﺑﺎ ﭼﮕﺎلی ﭘﺎیین و بسیار پایین در ﺳﺮم ﺧﻮن ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ ﻣﺸﺎهده ﺷﺪ (0/05>p). ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻣﻘﺪار ﻗﺎﺑﻞ ﺗﺤﻤﻞ ﮔﻠﻮﻛﻮسینولات و فیتات در جیره غذایی ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ ﻛﻪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ بیش ­ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه و ﺿﺮﻳﺐ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻏﺬایی می ﺷﻮد، ﺑﻪ ترتیب در داﻣﻨﻪ 5/22-4/90 میکروﻣﻮل ﺑﺮ ﮔﺮم ﻣﺎده ﺧﺸﻚ و 6/52-6/12 ﮔﺮم ﺑﺮ کیلوﮔﺮم ﻗﺮار دارد. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ میزان فعالیت آنزیم های ﮔﻮارشی آمیلاز، لیپاز و تریپسین در روده ﻣﺎهیان ﭘﺎﻛﻮى آزﻣﺎیشی به ­طور معنی دارى اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ (0/05>p). ﺑﺮﺣﺴﺐ تکنیک ﺧﻂ ﺷﻜﺴﺘﻪ، بیش­ ترین میزان رﺷﺪ وﻳﮋه (1/91 درﺻﺪ وزن ﺑﺪن در روز) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از 40/2 درﺻﺪ ﺟﺎﻳﮕﺰینی ﭘﻮدرﻣﺎهی ﺑﺎ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ به ­دﺳﺖ آمد.

کلمات کلیدی

ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ؛ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ؛ ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ؛ اﻳﻤﻨﻲ؛ ﻗﺎبلیت هضم؛ آﻧﺰﻳﻢ های ﮔﻮارﺷﻲ
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1085872,
author = {حسین نظری and علیرضاا سالارزاده and صفری, امید and مازیار یحیوی},
title = {بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2021},
volume = {13},
number = {1},
month = {June},
issn = {2717-1388},
pages = {347--362},
numpages = {15},
keywords = {ﻣﺎهی ﭘﺎﻛﻮ؛ ﻛﻨﺠﺎﻟﻪ ﻛﺎﻧﻮﻻ؛ ﻋﻤﻠﻜﺮد رﺷﺪ؛ اﻳﻤﻨﻲ؛ ﻗﺎبلیت هضم؛ آﻧﺰﻳﻢ های ﮔﻮارﺷﻲ},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی تاثیر جایگزینی کنجاله کانولا به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی پاکو قرمز (Piaractus brachypomus) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و شاخص های خونی- ایمنی غیراختصاصی
%A حسین نظری
%A علیرضاا سالارزاده
%A صفری, امید
%A مازیار یحیوی
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2021

[Download]