عنوان : ( تأثیر ریزموجودات مفید روی پاسخهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پایه UCB1پسته تحت تنش شوری )
نویسندگان: عبدالطیف فاضلی سلمانی , غلامحسین داوری نژاد , بهرام عابدی ,چکیده
ه منظور بررسی تأثیر ریزموجودات مفید (EM) بر ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی و جذب برخی عناصر غذایی در پسته پایهUCB1 تحت تنش شوری، آزمایشی بصورت فاکتوریل برپایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتورEM (صفر و یک درصد) و شوری (7/0، 5، 10 و 6/13دسیزیمنس بر متر) در سه تکرار بر روی نهالهای یکساله انجام شد. نهالهای پسته سه ماه بعد از اعمال شوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت شوری باعث کاهش محتوای نسبی آب برگ، کلروفیل a، b و عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم برگ شد اما مقدار پرولین، قند محلول و عناصر سدیم و کلر در مقایسه با شاهد افزایش یافت. نتایج کاربردEM نشان داد که غلظت یک درصد این کود موجب افزایش مقاومت پایه UCB1 به تنش شوری میشود. همچنین اثرات متقابل شوری و EM بر مقدار محتوای نسبی آب برگ، پرولین، کلروفیل b، قند محلول و عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلر برگ معنیدار گردید. بیشترین مقدار محتوای نسبی آب برگ (13/87 درصد)، کلروفیل a (83/5 میلیگرم بر گرم وزن تر)، کلروفیل b (93/2 میلیگرم بر گرم وزن تر)، عناصر نیتروژن (21/3 درصد)، فسفر (25/0 درصد)، پتاسیم (69/2 درصد) و کمترین مقدار سدیم (90/7 میلیگرم بر گرم وزن خشک) و کلر برگ (73/12 میلیگرم بر گرم وزن خشک) در تیمار یک درصد EM و سطح شوری (7/0 دسیزیمنس بر متر) مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، کاربرد ریزموجودات مفید میتواند سبب کاهش خسارات ناشی از تنش شوری گردد. کلیدواژهها
کلمات کلیدی
شوری عناصر غذایی کلروفیل پرولین EM@article{paperid:1086148,
author = {فاضلی سلمانی, عبدالطیف and داوری نژاد, غلامحسین and عابدی, بهرام},
title = {تأثیر ریزموجودات مفید روی پاسخهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پایه UCB1پسته تحت تنش شوری},
journal = {پژوهش های میوه کاری},
year = {2020},
volume = {5},
number = {1},
month = {August},
issn = {2538-4376},
pages = {71--80},
numpages = {9},
keywords = {شوری عناصر غذایی کلروفیل پرولین EM},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر ریزموجودات مفید روی پاسخهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پایه UCB1پسته تحت تنش شوری
%A فاضلی سلمانی, عبدالطیف
%A داوری نژاد, غلامحسین
%A عابدی, بهرام
%J پژوهش های میوه کاری
%@ 2538-4376
%D 2020