زراعت و فناوری زعفران, دوره (9), شماره (3), سال (2021-11) , صفحات (311-322)

عنوان : ( بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان زعفران‌کار برای آزمون کنترل کیفیت محصول )

نویسندگان: علی رضا کرباسی , محمود صبوحی صابونی , بهاره زندی دره غریبی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

ین مطالعه در راستای ارتقا سطح طبقهبندی کیفی محصول زعفران و افزایش سود کشاورزان با ایجاد بازار فرضی به بررسی عاملهای مؤثر بر انتخاب و میزان تمایل به پرداخت کشاورزان برای انجام آزمون کیفیت زعفران با اسهتفاده از رو ارز گهذاری مشهروط و پرسهش انتها – باز پرداخته است. دادههای موردنیاز با تکمیل پرسشنامه از یک نمونه تصادفی 674 نفر از زعفهران کهاران اسهتان خراسهان رضهوی جمعآوری گردید. از مدل دومرحلهای هکمن برای تشخیص عاملهای مؤثر بر انتخاب و میزان تمایل به پرداخت اضافه استفاده شد. تحلیل دادهها نشان داد که حدود 09 درصد کشاورزان حاضر به پرداخت مبلغ اضافه برای انجام آزمون کیفیت میباشند، که از این تعداد، 25 درصد تمایل به پرداختی بیشتر از 544 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم گلتر را نشان دادند. نتایج حاصل از برآورد مدل نیز نشان داد که متغیرههای سن، تحصیلات، مالکیت زمین و سابقه انجام آزمون کیفیت زعفران درگذشته هم بر احتمال انتخاب و هم بر میزان تمایل به پرداخت اضافی برای انجام آزمون کیفیت تأثیر مثبت و معناداری دارند. بر این اساس استفاده از آموز ههای درسهت و همههجانبهه، برگهزاری تشهکلههای عمومی و فعالیتهای ترویجی میتواند در ترغیب کشاورزان جهت انجام آزمون کیفیت نقش مؤثری داشته باشد.

کلمات کلیدی

, زعفران, تمایل به پرداخت, ارز گذاری مشروط, مدل دومرحلهای هکمن
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1086481,
author = {کرباسی, علی رضا and صبوحی صابونی, محمود and زندی دره غریبی, بهاره},
title = {بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان زعفران‌کار برای آزمون کنترل کیفیت محصول},
journal = {زراعت و فناوری زعفران},
year = {2021},
volume = {9},
number = {3},
month = {November},
issn = {2383-1529},
pages = {311--322},
numpages = {11},
keywords = {زعفران، تمایل به پرداخت، ارز گذاری مشروط، مدل دومرحلهای هکمن},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی عوامل مؤثر بر تمایل کشاورزان زعفران‌کار برای آزمون کنترل کیفیت محصول
%A کرباسی, علی رضا
%A صبوحی صابونی, محمود
%A زندی دره غریبی, بهاره
%J زراعت و فناوری زعفران
%@ 2383-1529
%D 2021

[Download]