عنوان : ( Comparison of drying kinetics of mint leaves by photovoltaic / thermal solar dryer and natural drying )
نویسندگان: محمدرضا روزگار , محمدحسین عباسپور فرد , مهدی هدایتی زاده , حمید محمدی نژاد ,چکیده
در این تحقیق یک خشک کن خورشیدی ترکیبی فتوولتائیک/گرمایی حاوی مواد تغییر فاز به منظور خشک کردنبرگ های نعناعطراحی و ساخته شد.عملکرد این خشک کن تحت شرایط آب و هوایی مشهد با طول جغرافیایی62/59درجه و عرض جغرافیایی26/36درجه مورد بررسی قرار گرفت. اجزای اصلی این خشککن عبارتند از:پنل فتوولتائیک، کلکتور خورشیدی، فن های دمنده، محفظه حاوی مواد تغییر فاز پارافین آلی و محفظه محصول.آزمایشات خشک کردن بر روی برگ های نعناع به دو روش خشک کردن با خشک کن خورشیدی ترکیبی و خشک کردن طبیعی در سایه با رطوبت اولیه80درصد بر پایه تر انجام گرفت و تا رسیدن به رطوبت12درصد ادامه یافت.مدت زمان خشک کردن با خشک کن خورشیدی290دقیقه و به روش طبیعی1560دقیقه طول کشید.داده های آزمایشگاهی با هشت مدل خشک کردنلایه نازک در پیشینه پژوهشبرازش گردید که مدل دوجمله ای و مدل وانگ و سینق به ترتیببهترین مدل ها برای خشک کردن طبیعی و با خشک کن خورشیدی ترکیبی بودند.این مدل ها نسبت به مدل های دیگربیشترین تطبیق رابا نسبت رطوبت آزمایشی )بالاترین ضریب همبستگی و حداقل ریشه میانگین مربعات خطا و مربع کای(دارند.
کلمات کلیدی
, خشک کن خورشیدی, سینتیک خشک کردن, فتوولتائیک گرمایی, مواد تغییر فاز, نعناع@article{paperid:1088420,
author = {روزگار, محمدرضا and عباسپور فرد, محمدحسین and مهدی هدایتی زاده and محمدی نژاد, حمید},
title = {Comparison of drying kinetics of mint leaves by photovoltaic / thermal solar dryer and natural drying},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2022},
volume = {18},
number = {119},
month = {January},
issn = {2008-8787},
pages = {193--204},
numpages = {11},
keywords = {خشک کن خورشیدی،
سینتیک خشک کردن،
فتوولتائیک گرمایی،
مواد تغییر فاز،
نعناع},
}
%0 Journal Article
%T Comparison of drying kinetics of mint leaves by photovoltaic / thermal solar dryer and natural drying
%A روزگار, محمدرضا
%A عباسپور فرد, محمدحسین
%A مهدی هدایتی زاده
%A محمدی نژاد, حمید
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2022