عنوان : ( شناسایی گونه های سالمونلا در فرآورده های خام مرغ با استفاده از کاوشگر اختصاصی به کمک روش Real Time PCR )
نویسندگان: کبری تاجیک طوغان , محمدرضا عدالتیان دوم , سید علی مرتضوی , علی جوادمنش ,چکیده
هدف از انجام این پژوهش، شناسایی گونه های سالمونلا در فرآورده های مرغ با تکیه بر روش Real time PCR است. بدین منظور، تعداد 45 نمونه از فرآورده های ماکیان که شامل سینه، کبد و سنگدان مرغ بودند از نقاط مختلف شهر مشهد و از شرکت های گوناگون خریداری و با رعایت موازین بهداشتی به آزمایشگاه انتقال داده شدند. طبق استانداردهای ایران و بین المللی، در 25 گرم از ماده غذایی، نباید هیچ سالمونلایی وجود داشته باشد. بدین منظور، 25 گرم از هر یک از نمونه ها جدا شده و تحت شرایط استریل بخوبی هموژن شدند و استخراج DNA صورت گرفت. به منظور تایید، DNA استخراج شده توسط الکتروفورز ژل آگارز مورد ارزیابی قرار گرفت . خلوص و کمیت DNA استخراج شده هر یک از نمونه ها توسط طیف سنجی نوری مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله ی بعد به منظور شناسایی جنس سالمونلا، نمونه ها توسط روش Real time PCR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از Real time PCR نشان داد که از مجموع 45 نمونه، 9 نمونه آلوده به جنس سالمونلا می باشد. سپس این 9 نمونه، از نظر آلودگی به گونه های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس مورد ارزیابی قرار گرفتند که برای این منظور از روش PCR معمولی استفاده شد. نتایج نشان داد از تعداد 9 نمونه که در تست Real time PCR مثبت تشخیص داده شده بود، تعداد 7 نمونه آلوده به سالمونلا تیفی موریوم بوده که از این 7 نمونه، 5 مورد مربوط به سینه مرغ و 2 مورد مربوط به کبد بود و از نظر آلودگی به سالمونلا انتریتیدیس از تعداد 9 نمونه، تنها یک نمونه آلوده بود که مربوط به سینه مرغ می باشد.
کلمات کلیدی
, سالمونلا, سالمونلا تیفی موریوم, سالمونلا انتریتیدیس, گوشت مرغ, Real Time PCR@article{paperid:1089022,
author = {تاجیک طوغان, کبری and عدالتیان دوم, محمدرضا and مرتضوی, سید علی and جوادمنش, علی},
title = {شناسایی گونه های سالمونلا در فرآورده های خام مرغ با استفاده از کاوشگر اختصاصی به کمک روش Real Time PCR},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2022},
month = {May},
issn = {1735-4161},
keywords = {سالمونلا، سالمونلا تیفی موریوم، سالمونلا انتریتیدیس، گوشت مرغ،Real Time PCR},
}
%0 Journal Article
%T شناسایی گونه های سالمونلا در فرآورده های خام مرغ با استفاده از کاوشگر اختصاصی به کمک روش Real Time PCR
%A تاجیک طوغان, کبری
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A مرتضوی, سید علی
%A جوادمنش, علی
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2022