فرآیند و کارکرد گیاهی, دوره (11), شماره (48), سال (2022-7) , صفحات (49-63)

عنوان : ( بررسی اثرات پایه و پیوندک بر ویژگی‌های انبارمانی سیب (Malus domestica Borkh) )

نویسندگان: حسین محمدپور , یحیی سلاح ورزی , عطیه اورعی گلمکانی , علی تهرانی فر ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه در صنعت باغداری کاربرد پایه‌های رویشی پاکوتاه و نیمه پاکوتاه جهت احداث باغ‌های یکنواخت با عملکرد بالا و کیفیت محصول مطلوب جهت کاهش هزینه‌های تولید میوه امری ضروری است. در این میان استفاده از پایه‌ها و پیوندک‌های مناسب به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌های تهیه و تولید، سازگاری با اقلیم منطقه، افزایش ماندگاری میوه‌ها دارای اهمیت فراوانی می‌باشند. در سال 1398، ویژگی­های کیفی و انبارمانی میوه‌های سیب ارقام برابرن و گلدن دلیشز تحت تأثیر پایه‌های رویشیMM106 و M9 در باغ متراکم آستان قدس رضوی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه انجام شده نشان داد که صفاتی نظیر آنتی‌اکسیدان، فنل کل، قند محلول کل، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، سفتی و درصد کاهش وزن به طور معنی‌داری طی انبارمانی تحت تأثیر اثرات متقابل پایه و پیوند قرار گرفت. به‌طوری‌که، مواد جامد محلول کل (9/13 %)، pH (7/15 %)، فعالیت آنتی‌اکسیدانی (6/21 %) و قند محلول کل (5/3 %) میوه‌های سیب طی دوره انبارمانی باگذشت زمان افزایش و صفاتی نظیر، اسیدیته قابل تیتراسیون (8/60 %)، میزان فنل (70 %) و سفتی میوه (5/44 %) کاهش یافت. کاهش وزن میوه‌ها در پایه M9 از ماه دوم و برای پایه‌ MM106 از ماه اول انبارمانی شروع شد. بیشترین درصد کاهش وزن از ماه دوم، برای رقم گلدن دلیشز بر پایه M9 (50 %) و کمترین درصد کاهش وزن برای پیوندک برابرن بر پایه MM106 (%64)، نسبت به ماه پنجم، مشاهده شد. کاهش سفتی بافت طی دوره انبارمانی برای سیب برابرن پایه M9 و برای پیوندک گلدن دلیشز پایه MM106 به ترتیب، 42 و 38% بود.

کلمات کلیدی

, عمر پس از برداشت, کیفیت میوه, پایه‌های پاکوتاه ونیمه پاکوتاه, تغییرات بیوشیمیایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1091096,
author = {محمدپور, حسین and سلاح ورزی, یحیی and اورعی گلمکانی, عطیه and تهرانی فر, علی},
title = {بررسی اثرات پایه و پیوندک بر ویژگی‌های انبارمانی سیب (Malus domestica Borkh)},
journal = {فرآیند و کارکرد گیاهی},
year = {2022},
volume = {11},
number = {48},
month = {July},
issn = {۲۳۲۲-۲۷۲۷},
pages = {49--63},
numpages = {14},
keywords = {عمر پس از برداشت، کیفیت میوه، پایه‌های پاکوتاه ونیمه پاکوتاه، تغییرات بیوشیمیایی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی اثرات پایه و پیوندک بر ویژگی‌های انبارمانی سیب (Malus domestica Borkh)
%A محمدپور, حسین
%A سلاح ورزی, یحیی
%A اورعی گلمکانی, عطیه
%A تهرانی فر, علی
%J فرآیند و کارکرد گیاهی
%@ ۲۳۲۲-۲۷۲۷
%D 2022

[Download]